Misli dida Andrijice (7): Pupavac crni Milorad, nije vliko plaka ni kad je Tesla banka propadala!

0
Foto: privatni album

Zdravi bili, dico moja!

Ovi dana drug Milanović, rečeni precjednik ove naše udarijo na najjače. Udarijo ne Puhovskoga, i neka je, udrijo po babama, i neka je, udrijo po Njonji, nisan sigur kliko mu je to pametno jerbo su familijan vezani, udrijo po Plenkoviću, i neka je, ali udrijo je i po Pupavcu!

Ovi, rečeni Pupovac, proplaka na tiskovnoj, Bože dragi, sve mu suza suzu goni, doklen on, profesor filozofije, kako no kaže Milanović, po upravljanju Saveza komunista, priča o Banovini. Skupile mu se okice ko u našega Ivana Kobilina, kadnoje 43-će prilazijo u partizane.

Plače Pupi ko da nikad Tesla banka propala nije. Za njon nije tliko plaka! Samo neznan oćeli  morat vratit Rvackoj državi ono malo kvadratića na nom Cvitnom trgu u Zagrebu? Reda bi bilo vratit ako je rečeni precjednik Milanović u pravu.

A ovi Milanović, rečeni precjednik, rečene naše Države, udara, kakono bi rekli ; ko maksim po diviziji! I nek udara! Osim ono malo pravaša, koje zbog nji samih niko više ni ne sluša, nije bilo političara koji će jamit malo muda i udrit po Pupavcu.

Svi su se , a ako ćemo bit iskreni, isto ko i Milanovic, kad je bijo premjer, klanjali svemoćnome Pupavcu, gazdi srba u Rvackoj! Vidi Bogetiblaženoga, srbi u Rvackoj!!! Čiji su oni? Čiji je, rećemo , oni Mišić, koji je branijo svoj grad, je li i on Pupavčev? On sam kaže da nije…

Jadna moja Rvacka, kad nan kraj tliko naši domoljuba, kojima je samo kuna u srcu, glavi, a virujte i u žepu, rvacke interese brane, i prokazuju prevarante Milanović i ostali!

Eno me umal neki dan nije srce udrilo! Oni neki mali mirni čovik, iz Sdepeja neki Klisnović, objavija kartu Rvacke. Kad san je vidijo, naman mi srce zaigralo! A unda promislin: oni Grbin je piva “Čavoglave”, morebit da mu je ostalo, ali ako je i zajebancija, ovo je prvi put da naši socjalisti, nesmin ji više zvat komunistin, promoviraju Rvacku do Zemuna!

Eto ga dico moja, sve se iskrenilo… ovi nazovi domoljubi brane Pupavca, a do jučera crljeni napadaju čarsiju beogradsku i crtaju karte Rvacke do Zemuna. Ova korona je izgleda sve izokrenila, ili je upravila, vidit ćemo!

Zdravi bili!
Vas did Andrijica!