Mladi volonteri Udruge DAR organiziraju prvi dugopoljski Beer Fest

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Mjesec rujan poseban je za stanovnike općine Dugopolje. To je mjesec u kojemu slave svog zaštitnika, svetog Mihovila te dan svoje općine. Ove godine, mjesec rujan iznimno je bogat različitim manifestacijama, a onaj koji itekako odskače i plijeni pozornost je Dugopolje Beer Fest koji će se održati 21. rujna u organizaciji Udruge DAR. Velik je to zalogaj za skupinu mladih volontera, ali ne i nemoguć.

– Kako su godine prolazile, naše ”male” ideje i ”mali” događaji dali su nam iskustvo i hrabrost za nešto ovako veliko.- komentira Ivan Čulin, jedan od volontera.

Sama ideja o organizaciji ovakvog događaja nastala je vrlo spontano. Naime, festival piva originalno zvan Beer Fest, sve češće je prisutan u gradovima diljem Lijepe naše. Tome u prilog ide i činjenica kako su do prije desetak godine postojala 3 stila piva i desetak pivovara, a danas u Hrvatskoj postoji preko sedamdeset pivovara, a stilovi se više niti ne broje. Također, Beer Fest je događaj koji podrazumijeva dobru glazbu, još bolju hranu i kao produkt toga -zagarantiranu  vrhunsku zabavu.

S tom idejom, DARovci su prionuli na posao. Organizacija je počela u lipnju, a uspješnu realizaciju očekujemo u subotu.

– Beer Fest je jedan od većih, ako ne i najveći, zalogaj za Udrugu DAR. Iako oduzima jako puno vremena i potrebna je dobra suradnja i koordinacija između nas volontera, ovo je odlična prilika za zbližavanje mještana Dugopolja, ali i za promociju našeg mjesta i malih hrvatskih poduzetnika- pivara!- naglašava DARovka Ivana Balić.

Upravo broj proizvođača koje će se predstaviti na dugopoljskom Beer Festu je ono što ovaj događaj čini respektabilnim.

-Pokušali smo uvrstiti što više malih pivovara, kao i pivovara koje su nam geografski blizu. A opet, trebalo je razmišljati i o potencijalnom broju posjetitelja i pronaći dobar omjer između želja i realnosti.- komentira volonterka Lena Capković.

Nakon degustacija različitih vrsta piva iz različitih pivovara te dobro izbalansiranog omjera želja i realnosti, volonteri udruge DAR odabrali  su 8 proizvođača koji će se predstaviti na prvom dugopoljskom Beer Festu, a to su redom: Zmajska pivovara, pivovara Crafter’s, pivovara Medvedgrad, pivovara Barilo, pivovara Tap B, šibenska pivovara, pivovara LAB Split te Familia Craft Pivovara.

Kako bi zagarantirali vrhunsku zabavu, DARovci su se pobrinuli za glazbenu kulisu sastavljenu od grupe Iluzija te benda Go Lilly, a kao voditelj večeri predstavit će se stand up komičar Josip Škiljo.

Budući da je organizacija u rukama Udruge DAR, dobro poznate po pedantnoj organizaciji i smislu za detalje, svako jelo koje će posjetitelji imati priliku probati pomno je izabrano. Pa će se tu naći kobasice, hot dogovi, chill s mesom ( i bez, za vegeterijance i vegane), razna slana peciva i soparnik. U pripremi i služenju hrane pomoći će prijateljske udruge iz Dugopolja.

– Ponosni smo na prijateljske odnose između dugopoljskih udruga. Lijepo je kada znamo kako možemo računati na pomoć sumještana, a takva pozitivna atmosfera motivira nas i hrabri kada nam nešto i ne pođe za rukom. Također, zahvalni smo Općini Dugopolje i TZ Dugopolje koji su nam osim financijski, pomogli i podrškom. – naglašava Karlo Balić, DARovac.

Osim zabave i uživanja, dugopoljski Beer Fest brinut će i o okolišu. Naime, kao dio projekta ”Razmišljam EKOlogično”, udruga DAR pobrinula se i osigurala čaše i pribor za jelo od biorazgradivog materijala pa će cijela večer biti i u znaku ekologije i reciklažnog djelovanja.

Osim festivala piva, još će se tri hvalevrijedna događaja odvijati u subotu,  a to su tradicionalni memorijalni turnir veterana NK Dugopolje u spomen na dobrog igrača i odličnog čovika- Marija Jurenića Hika, utrka balinjera u organizaciji Moto Kluba ”Saranjsek Zagora” te dječji rukometni turnir.

Nećemo otkrivati više, ali jedno svi znamo…Udruga DAR organizacijom prvog dugopoljskog Beer Festa dokazuje kako je itekako spremna za velike zalogaje, a ono što je čarobno u svakom zalogaju DARovaca je plemenitost i ljubav prema zajednici objedinjena u jednoj riječi…volontiranje odnosno DARovanje sebe za druge.

Ozana Čipčić

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img