Modra lasta i Smib – časopisi koji su obilježili mnoga djetinstva

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Vjerujemo da nema onih čije djetinjstvo i osnovnu školu nisu obilježili dječji časopisi Modra lasta, koja izlazi već 64 godine i Smib, skoro 50 godina. Kako je to bilo nekada a kako danas u ovo moderno, zahtjevnije, digitalno doba uređivati  časopise koji stvaraju buduće čitače provjerila je naša ekipa.

Malo je časopisa koji se mogu pohvaliti 64-godišnjim stažem. Malo je učenika koji nisu jedva čekali nova izdanja Modre laste, mjesečnika pokrenutog davne 1954. u OŠ Trnje. 28 godina uređivala ga je Željka Horvat Vukelja, koja naglašava važnost čitanja. Prisjeća se početaka rada u ovom zanimljivom dječjem časopisu.

Uz slavnog Lastana i njegove korisne i duhovite savjete, literarne radove, stripove te mnoge druge rubrike, Modra lasta je postala nezamjenjivo štivo učenicima. Nekad i sam suradnik u Modroj lasti danas je urednik Neven Kepeski, koji se novinarstvom počeo baviti već sa 13 godina.

U ovo moderno digitalno doba, za razliku od širine interneta, društvenih mreža, važno je zadržati čitatelje i davati sukus materijala na jednome mjestu, ostati poučan i zabavan.

50. godišnjicu uskoro će proslaviti i Lastin mlađi brat – Smib, namijenjen čitačima početnicima, djeci od 5 do 10 godina. 14 godina osmišljava ga i uređuje Snježana Marić. Malene čitatelje nastoje pridobiti zabavnim sadržajima edukativnog karaktera.

I Smib i Modra lasta časopisi su djetinjstva i odrastanja mnogih, zanimljivi i zabavni i malo starijoj djeci; baš kakvi trebaju biti da bi se čitanje zavoljelo od najranije dobi, piše HRT.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img