Potpuno besplatna mobilna aplikacija Moja Patrola, koja je hit  u Srbiji sa 100 tisuća registriranih korisnika, od danas je lako dostupna i u Hrvatskoj.

Moja Patrola dolazi u pravo vrijeme kad je mnogim Hrvatima puna kapa vijesti o poskupljenju autocesta i goriva. Naime, ta aplikacija u svakom trenu otkriva gdje se točno nalaze omiljeni prizori svih vozača: policijske patrole, radari i kamere. I to stvarnom vremenu i pritom potpuno legalno.

Princip rada

Krajnje je jednostavan. Tko god primijeti policiju može jednim klikom prijaviti lokaciju gdje se nalazi. Korisnici, dakle, dobiju obavijesti o policijskim patrolama koje su brižljivo prijavili razni drugi korisnici. Pritom svaki korisnik bilo u kojem trenutku može ili potvrditi ili negirati prijavljenu lokaciju patrole.

Algoritam proračunava pouzdanost svih objava, tako da su prikazani podaci maksimalno precizni.

To je, dakle, jedna od onih aplikacija koje počivaju na principu “korisnik za korisnika”, a cilj joj je da si ljudi međusobnu pomažu iznoseći što točnije informacije. Baš svaki glas se bilježi, stoga ako ste baš vi dali točne informacije o lokaciji neke patrole, vaša pouzdanost raste.

Lažne informacije pouzdanost, dakako, smanjuju. Aplikacija obavještava svoje korisnike o točnosti svake informacije.

Prirodno, bit će potrebno još neko vrijeme da korisnici novu aplikaciju kod nas zaista počnu aktivno koristiti, a tek onda se može očekivati veća količina i protok informacija. Baš kao i sveopća preciznost i pouzdanost.

Aplikaciju možete preuzeti besplatno za Android i iPhone.