21/06/21

Momčadi ŽKK Dugopolja proteklog vikenda upisale pobjedu i poraz

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Košarkaške momčadi ŽKK Dugopolja proteklog vikenda odigrale su dvije natjecateljske utakmice. Mlađe kadetkinje su svoj susret odigrale na Gripama, dok su djevojčice U12 uzrasta bile domaćin u ovom kolu.

Mlađe kadetkinje

Košarkašice ŽKK Dugopolja koje su igrale u ligi mlađih kadetkinja na Gripama su doživjele težak poraz od ekipe ŽKK KAŽL. Igračice iz akademije Žane Lelas su najbolja ekipa u ovom uzrastu u Hrvatskoj. Uz jakog protivnika, Dugopoljke su bile dodatno oslabljene. Naime, gotovo cijeli tjedan zbog bolesti koja je poharala Dugopoljke, cure nisu trenirale, a također dva dana prije utakmice došla je vijest kako vrlo važne igračice Radovan i Smodlaka neće moći nastupiti u ovom susretu.

Takav tjedan itekako je ostavio traga na igri ŽKK Dugopolja. Slab ulaz u utakmicu doprinio je tome da je pobjednik praktički bio odlučen već u prvoj četvrtini koju su Splićanke zaključile sa uvjerljivih +40 razlike. U nastavku susreta dugopoljske cure su na terenu izgledale puno bolje, no nedostatak važnih igračica kao i veliki zaostatak bili su preveliki zalogaj za njih. Bez obzira na uvjerljivi poraz, hrabra igra u nastavku susreta dala im je primjer kako se uvijek trebaju i mogu nositi i sa najboljim ekipama i da nikada ne trebaju odustati.

Trener Stipe Čipćić o utakmici je rekao:

– Zasluženo smo poraženi od trenutno najbolje ekipe u državi. Nažalost cure nam nisu 5 dana trenirale zbog bolesti, a i odsustvo dvije jako bitne igračice u petorki utjecalo je na našu igru. U prvoj četvrtini cure jednostavno nisu mogle spojiti dva dodavanja, te su protivnice iskoristile našu plašljivosti i odvojile se na čak 40 razlike. Početkom druge četvrtine cure su se napokon konsolidirale i počele igrati kako znaju, ali nismo imali dovoljnu rotaciju za nešto više. Nažalost doživjeli smo veliki poraz, ali nadam se da im je ovo škola. Ovo su najlakše utakmice u kojima nemaju što izgubiti već samo dobiti. Uzvrat je za 60 dana, a ako budemo svi zdravi to će biti sasvim druga utakmica.

ŽKK KAŽL – ŽKK DUGOPOLJE 101:24

ŽKK Dugopolje: Jukić S (6), Mustapić (6), Kardum, Smodlaka, Perišić (2), Plazibat (10), Armanda, Jukić A

Liga djevojčica U-12

U Ligi djevojčica za urast do 12 godina, ŽKK Dugopolje ugostili su momčad ŽKK Splita. Domaćini su bili blagi favoriti uoči susreta, no na terenu to nije tako izgledalo. Splićanke su od samog starta utakmice vodile igru, čemu je pridonio i lošiji ulazak u utakmicu Dugopoljki. Slabijem izdanju doprinijela je i činjenica da su samo nekoliko sati prije neke igračice odigrale svoj susret u ligi Mlađih kadetkinja što je ostavilo traga na svježini. Vodstvo gostiju trajalo je sve do posljednje četvrtine kada je ŽKK Dugopolje konačno uhvatilo zaostatak i povelo dovoljnom razlikom koja im je na kraju donijela i pobjedu.

Trener Stipe Čipčić nakon susreta je rekao:

– Puno teže od očekivanog smo svladali ekipu ŽKK Splita. Cure su ušle lagano u utakmicu i to im se na kraju moglo osvetiti. Tri četvrtine smo hvatali priključak za Splitom i onda u zadnjoj četvrtini smo okrenuli rezultat i došli do zaslužene pobjede od jedan poen razlike. Nadam se da će shvatiti kako niti jedan protivnik nije lagan.

Idući vikend ŽKK Dugopolje u uzrastu U12 čeka utakmica za prvo mjestu u ovoj polusezoni, kada su Splitu gostuju kod vršnjakinja iz akademije Žane Lelas.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Split 21:20

ŽKK Dugopolje: Vickov, Levanić, M. Rogošić (2), Budalić, Martinović, M. Baričević (3), P. Baričević, Milum (3), Vrgoć, I. Baričević (13), Perišić, Čipčić, Kolić, Dodoja, Galić

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata poručile Škori: ‘Za koju domovinu se bori vaš Domovinski pokret?’

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u priopćenju je u nedjelju prozvala predsjednik Domovinskog pokreta Miroslava Škoru da svojim...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img