Helenca Pirnat Dragičević

Most je na službenom Facebooku reagirao na opetovani stav pravobraniteljice za djecu o određenim sadržajima u školama kao što su Dani kruha ili priredbe za Svetog Nikolu. Objavu donosimo u cijelosti

“Pravobraniteljica za djecu potvrdila je da smo bili u pravu i da ona doista želi izbaciti svetog Nikolu i božićne priredbe iz škola i vrtića. Pojedinci iz HDZ-a i DP-a koji su podržali u Saboru njezino godišnje izvješće i tako ju zadržali na poziciji pravobraniteljice tvrdili su da “izmišljamo” i “manipuliramo”.

Evo očitovanja Ureda pravobraniteljice portalu Direktno iz kojega je sve jasno:

“Smatramo da je u školi važno isticati važnost znanja, učenja i sadržaja koji su doista svima zajednički te da je za učenike vjernike ovakve vjerske sadržaje bolje organizirati u crkvi, odnosno u vjerskim objektima ili na nastavi vjeronauka. Na školskoj priredbi ili drugoj sličnoj aktivnosti, gdje se očekuje sudjelovanje sve djece, potrebno je graditi zajedništvo učenika, nastavnika i roditelja u ostvarivanju zadaća odgoja i obrazovanja.”

Most neće dopustiti čišćenje našeg javnog odgojno-obrazovnog sustava i naše kulture od kršćanskih elemenata koji su oblikovali naše društvo stoljećima. Nećemo pristati na to da su tradicije koje nas povezuju diskriminirajuće i da samo ljevičarski relativizam nudi pravi okvir za odgoj i obrazovanje djece i mladih.

Ako i ti želiš kršćansku Hrvatsku u kršćanskoj Europi, društvo koje se ne srami svojih korijena i tradicija, možeš se osloniti na Most i partnere i našu listu broj 11!” – naveli su iz Mosta