MUP-ova aplikacija s kojom možete dojaviti vidite li štogod sumnjivo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Aplikaciju ‘MUP Sigurnost i povjerenje’ razvila je tvrtka SPAN na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova. Svatko je može skinuti ovisno o tome koju vrstu pametnog telefona ima: Android, Windows ili iOS. Aplikacija za Appleove telefone bit će vidljiva kroz nekoliko dana.

Sve upute za korištenje aplikacije nalaze se u samoj aplikaciji. Stvar funkcionira na sljedeći način: osoba fotografira ili snimi neki događaj, poželjno s geografskim koordinatama i zapis aplikacijom pošalje na središnji portal MUP-a.

Uz fotografiju/snimku može se, ali i ne mora, poslati i tekst. Policijski službenici koji pregledavaju dostavljene fotografije i snimke mogu kontaktirati pošiljateljem, a interakcija je potpuno anonimna.

Pomoću ove aplikacije svatko može putem pametnog mobilnog telefona dojaviti razne događaje, čak i u situacijama kad možda iz sigurnosnih razloga nije u mogućnosti nazvati policiju i razgovarati na telefon.

Pomoću uključenih geografskih koordinata na pametnom telefonu te fotografiranjem okoline u kojoj se nalazi osoba kojoj je potrebna pomoć, bit će je brže i lakše pronaći.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img