Na 46 benzinskih postaja u Hrvatskoj omogućeno je plaćanje kriptovalutama

0
Foto: Ilustarcija

Electrocoin na Tifonu uvodi plaćanje kriptovalutama. PayCek, Electrocoinova platforma za plaćanje kriptovalutama, od sada omogućava plaćanje goriva i svih drugih proizvoda i usluga na svih 46 Tifon benzinskih postaja u Hrvatskoj. Prihvaćane valute su bitcoin (BTC), ether (ETH), stellar (XLM), ripple (XRP) i EOS, a usluga je dostupna od 2. veljače 2021., navodi se u priopćenju a prenosi lider – media

Brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama rezultat je višegodišnjeg razvoja platforme PayCek koja kripto transakcije za trgovce pretvara u kune. Zahvaljujući jednostavnosti uporabe i kvalitetnoj podršci, PayCek je već implementiran u najznačajnije hrvatske fiskalne blagajne i izravno na mnoge web trgovine, čime već sad pruža mogućnost kripto plaćanja stotinama hrvatskih poduzetnika, priopćeno je iz Electrocoina.

Tifon je prepoznao potencijal suradnje s Electrocoinom i uvođenja PayCeka, što potvrđuje i Ana Lokas, financijska direktorica Tifona.

— Tifon, kao moderna i inovativna kompanija, odlučila je prva u industriji nafte i plina ući na tržište kriptovaluta u Hrvatskoj. Na taj smo način još jednom potvrdili da smo premium brand i da smo spremni biti predvodnici novih trendova. Suradnja s tvrtkom Electrocoin, kao predvodniku ovog digitalnog rješenja na tržištu, bila je naš logičan izbor. Iako su plaćanja kriptovalutama još uvijek u povojima u Hrvatskoj, uvođenjem ove mogućnosti plaćanja na svim Tifon prodajnim mjestima očekujemo njihov daljnji razvoj i rast. Očekivanja su pozitivna, osobito u vrijeme turističke sezone, s obzirom na raširenije navike korištenja ove vrste plaćanja kod inozemnih kupaca. Na naše daljnje planove razvoja naravno utječe daljnji razvoj cjelokupne industrije kriptovaluta u Hrvatskoj, bilo da je riječ o širenju portfelja, rastu broja korisnika ili uvođenju novih digitalnih rješenja – rekla je Lokas.

Kako će izgledati iskustvo plaćanja kriptovalutama na Tifonu pojašnjava Nikola Škorić, direktor Electrocoina.

– Primjerice, ako osoba natoči goriva za 400 kuna i na blagajni želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo Tifonu da je uplata obrađena, Tifon dobiva svojih 400 kuna, a mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama jamči sigurnost svakoj tvrtki koja želi omogućiti svojim klijentima tu mogućnost – izjavio je Škorić.

dp/foto;ilustracija