Na Pantovčaku se ipak provjeravaju covid potvrde

0
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta, Filip Glas

Nakon što je grmio da mu premijer ‘neće slati svoje janjičare i inspektore’ u provjeru covid potvrda, predsjednik Zoran Milanović je, čini se, ipak popustio.

U Uredu predsjednika tvrde da poštuju izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, provjeravaju covid potvrde, te da stoga državni inspektori neće imati razloga novčano kazniti predstojnika ureda Orsata Miljenića

Kako donosi Novi list, Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika, potvrdio je da na Pantovčaku primjenjuju tu epidemiološku mjeru koju je Nacionalni stožer civilne zaštite donio nakon protivljenja dijela dužnosnika, među kojima je, barem na riječima, bio Milanović.

Saborski zastupnici su 15. prosinca izglasali zakonsko rješenje na osnovu kojeg će čelnici javnopravnih tijela moći biti kažnjeni s 30 do 50 tisuća kuna, ako se na ulazu u prostorije za koje su odgovorni neće od svih tražiti covid potvrda ili dokaz o negativnom testu.

Predsjednik Milanović je spomenute izmjene potpisao 21. prosinca, a tri dana kasnije one su objavljene u Narodnim novinama.

‘Pripadnici Počasno-zaštitne bojne na ulazu u Ured predsjednika traže COVID-potvrdu od svakog našeg djelatnika, kao i od posjetitelja.

Što se tiče zaposlenih u Uredu predsjednika, to nam nije nikakav problem jer ih je 95 posto cijepljeno, čime smo debelo iznad brojke na nacionalnoj razini’, rekao je Jelić Novom listu.

Na podpitanje kako to da se Milanovićeve najave nisu ostvarile, Jelić pojašnjava: ‘Predsjednik nikada nije rekao da će kršiti zakon.

Govorio je isključivo o inspektorima, a kako se, kažem, kod nas uredno provjeravaju COVID-potvrde, onda uopće nema potrebe da inspektori dolaze, a ni naravno, da kažnjavaju predstojnika Ureda’, kaže glasnogovornik Ureda predsjednika, prenosi tportal.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here