NA SRAMOTU GRADA SINJA I SINJANA: “OSAM GODINA ČEKAMO DA SE SINJ ODUŽI VUKOVARSKOM HEROJU!”

0
Foto; Screenshot YouTube

Dragovoljačko – braniteljska udruga ‘Stina pradidova’, Ogranak Sinj – Cetinska krajina uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Sinja, Miru Bulju i vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Sinja, u kojemu traže njihovo očitovanje po pitanje inicijative o odavanju počasti pukovniku Marku Babiću.

U otvorenom pismu, kojega potpisuje Ante Smoljo, među ostalim, navedene su dvije inicijative koje su pokrenute prije 8 godina. Prva je da se dio ulice od semafora do prve braniteljske zgrade u Ulici Miljenka Buljana preimenuje po Marku Babiću. Druga inicijativa je da se stadion NK Junak preimenuje u Sportski centar vukovarskog branitelja, pukovnika Marka Babića te da mu se unutar tog kompleksa postavi i Spomen ploča iz koje će sadašnje i buduće generacije crpiti istinu o Domovinskom ratu 1991. – 1995. godine.

Cijelo priopćenje donosimo u nastavku:

Poštovani,

temeljem pokrenute inicijative UHBDDR ogranak Sinj 19.12.2014.g. a kojoj su se kasnije pridružile HSP podružnica Sinj te braniteljsko-dragovoljačka udruga ” STINA PRADIDOVA ” sa zahtjevom da gradske vlasti Grada Sinja odaju počast heroju Vukovara i Trpinjske ceste pukovniku Marku Babiću dodjelom ulice, trga ili neke institucije.

Ovim putem još jednom Vam se obraćamo kao braniteljska udruga proistekla iz Domovinskog rata da konačno riješite dati prijedlog na zadovoljstvo svih nas koji smo pokrenuli ovu inicijativu.

Na žalost do sada nije bilo dobre volje od gradskih vlasti kao ni gradskog vijeća te ostaje činjenica da  realizacija ni nakon 8 godina nije sprovedena u djelo. Kako nismo mi ti koji odlučuju ljubazno Vas pozivamo da umjesto obećanja koja smo do sada slušali prijeđete na djela i na taj način pokažete koliko čuvate dignitet Domovinskog rata.

Podsjećamo Vas na dopise upućene 19.12.2014., 29.01.2015., 24.06.2015., 23.09.2016., 12.09.2017., 21.05.2019. godine ( u prilogu ) u kojima je temeljito objašnjena sama inicijativa vezana za zamjenika 3. bojne 204. VB i i jednog od najbližih suboraca legendarnog Blage Zadre, a tiče se Marka Babića rođenog 16.02.1965.g. u Vukovaru, a koji je preminuo u Zagrebu od moždanog udara 05.07.2007.g.

Kako se radi o osobi koja je svojim junaštvom i domoljubljem dala neizmjerljiv obol obrani Hrvatske od veliko srpskog agresora, a u godini smo obilježavanja 31.obljetnice obrane herojskog Vukovara očekujemo do kraja godine realizaciju navedenog predmeta.

I dalje smatramo da su dvije opcije najbolje za samu realizaciju i to:

– da se dio ulice od semafora do prve braniteljske zgrade u Ulici Miljenka Buljana preimenuje u dati naziv

– ili da se stadion NK JUNAK preimenuje u Sportski centar vukovarskog branitelja, pukovnika Marka Babića te da mu se unutar tog kompleksa postavi i Spomen ploča iz koje će sadašnje i buduće generacije crpiti istinu o Domovinskom ratu 1991. – 1995. godine.

Očekujemo žurni odgovor i unaprijed zahvaljujemo” – stoji u priopćenju koje potpisuje Ante Smoljo u ime Udruge