Nastavlja se Druga HNL: U derbiju Dugopolje dočekuje Šibenik

Utakmica se igra u 15 sati, na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju

0

Današnjim utakmicama nastavlja se natjecanje u Drugoj HNL. U jednoj od zanimljivijih utakmica NK Dugopolje dočekuje nogometaše HNK Šibenika. Utakmica se igra na stadionu Hrvatskih vitezova s početkom u 15 sati.

Dugopolje je tokom zimskih priprema ponovno imalo veliki promet u svlačionici. Dosta igrača je otišlo, čak njih 12, ali puno kvalitetnih i mladih je došlo. Najupečatljiviji odlasci svakako su kapetana Stanka Jurića u Hajduk, te najboljeg strijelca Špoljarića koji je otišao u Italiju. Također, Dugopolje su između ostalih napustili Klepač, Ždinjak, Tomašević, Stojanovski i Krstulović-Opara.

Od pojačanja kapitalan je dolazak Splićanina Kaje Rogulja, a tu su i brazilac Dudu, argentinac Baia, zatim na posudbi iz Hajduka Jandrek i Vojković, te prinove Grubišić i Maglica.

Trener Dugopolja, Miroslav Bojko, ponovno je započeo pripreme sa gotovo cijelom novom momčadi. Unatoč tome, njegova očekivanja i viđenje nastavka prvenstva su optimistična:

Imamo dosta teško otvaranje prvenstva. Danas dočekujemo Šibenik, a nakon toga idemo kod Varaždina izravnog konkurenta za prvu ligu, te poslije njega i gostovanje kod Novigrada. Vrlo je važno odmah pokušati biti što kvalitetniji i zadržati što je duže moguće takav trend, pogotovo u ovim prvim utakmicama. Pozitivno otvaranje nastavka sezone i jačanje samopouzdanja je sigurno jako bitna stvar koja će nam dodatno pokazati kvalitete i domete naše momčadi.

Na pitanje koja je formula da, unatoč čestoj promjeni velikog broja igrača, Dugopolje igra uspješno, Bojko odgovara:

Formula je svakako predani rad. Pogotovo pokušavamo unaprijediti i maksimalno iskoristiti sve pozitivne kvalitete koje naši igrači imaju, te im ukazati na eventualne nedostatke. Za sada se to pokazuje vrlo uspješnim, a dokaz toga je odlazak velikog broja igrača u jača natjecanja. Nadamo se da ćemo tako nastaviti i dalje.

Bivši junior Hajduka, 30-godišnji Kaja Rogulj, u najavi nastavka sezone je rekao:

Dugopolje ima jasne ambicije ulaska u prvu ligu. Zbog toga sam najviše ovdje i naravno jer sam se želio vratiti kući. Budući da sam sa predsjednikom Dugopolja Bosančićem imao korektan razgovor, nije mi se bilo teško odlučiti na dolazak tu.

O pripremama Rogulj je dodao:

Dosta smo dobro i kompaktno djelovali tijekom priprema, pogotovo zadnje dvije utakmice. Iako nam je od jesenske momčadi ostalo vrlo malo igrača, mislim da u nastavku prvenstva ne bi trebalo biti problema. Prva tri kola puno toga će pokazati.

Rezultati by SofaScore