Natječaj za mlade pjesnike

0

Sigurni smo da među našim čitateljima ima i mladih pjesnika. Pogotovo onih koji se još nisu uspjeli afirmirati u hrvatskoj književnosti.

Društvo prijatelja knjige „Milivoj Cvetnić“ iz Hrvatske Kostajnice, objavilo je natječaj za dodjelu književne nagrade mladim i neafirmiranim pjesnicima. Nagrađena knjiga pjesma bit će objavljena i izaći će iz tiska do kraja godine. U natječaju stoji:

Društvo prijatelja knjige „Milivoj Cvetnić“ Hrvatska Kostajnica, objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 15. siječnja 2018.

Književna nagrada Milivoj Cvetnić utemeljena je sa svrhom afirmacije novih pjesničkih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od plakete Milivoj Cvetnić i tiskanja nagrađene knjige pjesama.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju građani Republike Hrvatske.

Natječaj je namijenjen mladim i neafirmiranim pjesnicima. U obzir za natječaj dolaze vlastiti rukopisi neobjavljenih pjesama pisanih hrvatskim jezikom koji se dostavljaju na natječaj u tri (3) istovjetna primjerka. Rukopis treba biti pisan na računalu.

Uz rukopis treba dostaviti kratki životopis s temeljnim podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon, faks, e-mail). O dodjeli nagrade odlučuje prosudbeni odbor kojeg imenuje organizator. Rukopise prispjele na natječaj ne vraćamo.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. ožujka 2018. Nagrađena knjiga pjesama izaći će iz tiska do kraja 2018.godine.

Rukopise treba slati na adresu:

Gradska knjižnica i čitaonica Milivoj Cvetnić Hrvatska Kostajnica
(za književni natječaj Milivoj Cvetnić)
Vladimira Nazora 17
44 430 Hrvatska Kostajnica

Prilika je ovo da se vaša knjiga pjesama nađe na popisu hrvatske književnosti.

Sretno svima.