NEPOTVRĐENO Kod Harkiva uhićen jedan od vodećih ruskih zapovjednika?; ‘Za njega ćemo moći dobiti puno svojih momaka…‘

0
Foto: Snimka zaslona Twitter

Ukrajinski mediji i korisnici društvenih mreža spekuliraju da je visoki ruski zapovjednik zarobljen za vrijeme velike ukrajinske protuofenzive protiv ruskih snaga u Ukrajini.

Fotografije i video snimka koje se dijele na Twitteru i Telegramu navodno prikazuju 53-godišnjeg general-pukovnika Andreja Sičevoja među skupinom zarobljenih ruskih vojnika, a jedan korisnik društvenih mreža navodi da se situacija odvila u blizini Balaklije, u regiji Harkiv, gradu kojeg su uz još desetak mjesta ukrajinske snage oslobodile nakon višemjesečne ruske okupacije.

Mnogi koji su pregledali snimke primijetili su da je jedan od zarobljenih pripadnika ruskih snaga, navodno zarobljen u uniformi potpukovnika, jako sličan Sičevoju, kada se usporedi s ranijim fotografijama general-pukovnika, kako prenosi Newsweek. Takve su se spekulacije počele javljati u četvrtak.

Televizija Nexta objavila je na Twitteru fotografiju navodnog generala pored ranije fotografije Sičevoja u njegovoj odori. “Čini se da Oružane snage Ukrajine nisu zarobile uobičajenog ‘potpukovnika‘, već zapovjednika skupine “Zapad”, general-pukovnika Andreja Sičevoja”, kako se navodi.

‘VRIJEME ĆE POKAZATI JE LI TO ON‘

Lviv Journal objavio je na Twitteru snimku za koju navode da prikazuje ruske vojnike nakon zarobljavanja s porukom: “Vrijeme će pokazati li se na video snimci general Andrej Sičevoj”.

Poznati vojni stručnjak Rob Lee, koji prati i često za ugledne medije komentira situaciju u Ukrajini, na Twitteru je napisao da “ruski Telegram kanali već (upiru) prstom u general-pukovnika Sičevoja, koji je zapovjednik skupine “Zapad” odgovoran za ovo područje”.

Na uniformi vojnika za kojeg se nagađa da bi se moglo raditi o Sičevoju, nalaze se dvije zvjezdice kakve nose ruski general-pukovnici. Dvije zvjezdice istaknute su i na ramenima svečane uniforme Andreja Sičevoja koju nosi na fotografijama koje je podijelio na društvenim mrežama.