23/06/21

NESLUŽBENO Hrvatski obavještajac Toni Matas pronađen mrtav s prostrijeljenom glavom

Must Read

Bivši šef zadarskog centra SOA-e Toni Matas u nedjelju je pronađen mrtav, piše Nacional.
Prema prvim neslužbenim informacijama koje doznaje Nacional, Matas je navodno pronađen prostrijeljene glave, negdje u blizini Knina.

Do Nacionala su došle dvije oprečne informacije: Prva je da je Matas ubijen, a druga je da je sam sebi oduzeo život te je, navodno, u automobilu ostavio oproštajno pismo.

Službena istraga i pouzdane informacije o događaju tek se očekuju.

Inače, Matas je bio  kandidat Tomislava Karamarka za ravnatelja SOA-e, a trenutna funkcija bila mu je bila direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte.

Toni Matas u aferi Vjetroelektrane, kako je pisao Nacional, imao je puno značajniju ulog ne go što je prvo bilo očito. Nacional je otkrio vrlo značajne detalje povezane s Matasovim utjecajem na Josipu Rimac, koji pokazuju kako zapravo funkcionira interesna hobotnica bliska Karamarku i Brkiću.

Naime, Nacional je pisao kako je koruptivna hobotnica iz afere Vjetroelektrane premrežila cijelu državnu administraciju. Kako je već spomenuto,  Matas je za vrijeme premijerskog mandata Tihomira Oreškovića bio Karamarkov kandidat za preuzimanje funkcije ravnatelja SOA-e. Nacional je razgovarao s više izvora iz obavještajnih krugova koji su bili zgroženi takvim Karamarkovim odabirom, ističući da je Matas osobno vrlo lojalan Karamarku te da ih povezuju razna poluprivatna zajednička druženja, kao i da za mjesto glavnog šefa SOA-e naprosto nije kapacitiran.

Međutim, Karamarko je navodno preko njega najlakše mogao ostvariti svoj plan o potpunom nadzoru nad SOA-om.

Nacional je koncem lipnja 2016. otkrio da se Tomislav Karamarko tijekom prijepodneva u prvom danu poslije ostavke koju je nakon Nacionalova otkrića afere Konzultantica podnio na funkciju predsjednika HDZ-a sastao upravo s Tonijem Matasom. Fotografije do kojih je uspio doći Nacional pokazale su da se Karamarko dulje nalazio u lobiju zagrebačkog hotela Sheraton. Ondje se susreo s Matasom, bivšim šefom centra SOA-e u Zadru koji je na tu poziciju postavljen 2007. Tada ga je na nju postavio upravo Karamarko, u to vrijeme čelnik obavještajne službe.- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img