18/06/21

Nevjerojatne snimke izoliranog amazanskog plemena

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Prvi put u povijesti dron je snimio potpuno izolirano amazonsko pleme u Brazilu, prenosi N1.

Funai, brazilska agencija odgovorna za održavanje izolacije domorodačkih naroda, objavila je prve snimke izoliranog amazonskog plemena u Brazilu u povijesti. Dron je snimio grupu ljudi na čistini usred amazonske prašume.

Funai je objavio da već nekoliko godina zna za ovo pleme i proučava ga iz daljine, ali nikada prije njegovi pripadnici nisu snimljeni. Video prikazuje ljude koji hodaju kroz prašumu i na čistini.

Politika agencije je da ne uspostavlja kontakt s takvim grupama, već ih samo nadzire. Agencija je izjavila da je pleme upoznato s vanjskim svijetom, gradovima i farmama koje ga okružuju, ali se vjerojatno namjerno izoliralo zbog traumatičnih iskustava.

Agencija je dodala da se bori za zaštitu ovakvih zajednica i dosad je registrirala 107 takvih plemena u Brazilu.

“Kada bi željeli kontakt s vanjskim svijetom, našli bi način za komunikaciju s nama”, izjavio je Bruno Pereira, koordinator proučavanja domorodačkih grupa u regiji.

Dodao je da nadzor ovakvih grupa omogućava Funaiju proučavanje njihove kulture. Rekao je da agencija još nije identificirala ime snimljenog plemena.

“Ove snimke potiču društvo i vladu na razmišljanje o važnosti zaštite ovakvih grupa”, kaže predsjednik Funaija Wallace Bastos.

Video je snimljen prošle godine, ali je objavljen tek ovaj tjedan kako bi se zaštitio proces istraživanja, objavio je Funai.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kerum tvrdi: Mi ćemo s HDZ-om i MOST-om imati većinu u Gradskom vijeću u ponedjeljak, a novi predsjednik bit će Josip Markotić! Grković: To...

– Mi ćemo u ponedjeljak imati većinu u Gradskom vijeću sa 16 ruku. HDZ ima devet, HGS ima četiri...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img