13 C
Split

Nijemci popljuvali hrvatski turizam: ‘U smještaj se nije ulagalo od doba Jugoslavije’

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Njemački Tagesspiegel učinio je lošu reklamu hrvatskom turizmu, a sve informacije koje iznosi u tekstu donosi na temelju onoga što su izvještavali hrvatski mediji, ali i ugledni eVisitor.

Samim time, informacije su poprilično negativne, a mnogi koji su ove godine iskusile blagodati hrvatskog turizma, reći će da su poprilično realne. Kako god, Tagesspiegel piše da su hrvatske plaže i trajekti poluprazni te da vlasnici apartmana poprilično paničare s obzirom da nisu imali gostiju koliko su računali da će biti.

Konkretnije, samo u prvih 12 dana srpnja, broj gostiju pao je za 6,2 posto, a iznajmljivači su pritom ostali bez njih 9,4 posto.

“Dosadašnji rast hrvatskog turizma bio je potaknut problemima konkurencije u sjevernoj Africi i Turskoj”, naglašava Tagesspiegel te dodaje da prihodi od turizmačine oko petinu BDP-a Republike Hrvatske.

Uistinu, otkako su problemi konkurenata, među kojima je i Grčka, praktički nestali, stigli su problemi za Hrvate. No, ono što Nijemci navode i javna je tajna, jest da tih problema ne bi bilo da se svih ovih godina stvarala prednost. A ona se mogla stvoriti ulaganjima i bogatijomm ponudom. Nažalost, to je izostalo u velikoj većini slučajeva. No, cijene su rasle bez zadrške.

“Hrvatska neosporno ima predivne otoke i obalu, no više od 100 eura po noćenju se naplaćuju garsonijere koje su opremljene još u vrijeme Jugoslavije. Najmanja je potražnja za starim apartmanima u koje se nije ulagalo godinama”, piše Tagesspiegel te napominje da Hrvati preskupo naplaćuju parking i ležaljke, a ne pomažu ni fekalije koje zagađuju more kao posljedica neulaganja u kanalizaciju.

Nije propušteno spomenuti ni nedostatak radne snage iz Hrvatske.

“Restorani se muče s pronalaskom zaposlenih jer su Hrvati napustili zemlju. Zato su sezonske radnike tražili van Hrvatske i u posljednji tren”, stoji u zaključku, pišu Vijesti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img