13 C
Split

Nijemci se poklonili Hrvatskoj: Najbolja sportska zemlja na svijetu, a malo veća od Berlina

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nije novost da Hrvatska ostvaruje natprosječno dobre sportske rezultate s obzirom na veličinu države i ostale parametre.

Prepoznao je to i poznati njemački list Bild, koji je Hrvatsku proglasio najboljom sportskom zemljom svijeta kada se uzme u obzir veličina države.

Hrvatska s 4,2 milijuna stanovnika, podsjeća Bild, ima samo malo više stanovnika od glavnog grada Njemačke Berlina, koji je dom 3,5 milijuna ljudi.

Hrvatskim nogometašima odlično ide na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a Bild podsjeća i na ostale velike hrvatske sportske uspjehe.

Rukometna i vaterpolska reprezentacija uvijek su u krugu najvećih favorita na prvenstvima. Goran Ivanišević 2001. godine osvojio je Wimbledon, a Janica Kostelić jedna je od najboljih skijašica u povijesti, piše Bild.

”To sigurno ima veze s našim genima. Mnogi ljudi ovdje su viši od prosjeka. Postoji i dobar sustav, rano prepoznajemo talente i promoviramo ih”, rekao je za Bild legendarni košarkaš Dino Rađa, prenosi Gol.hr.

SourceGol.hr
ViaHNS
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HERR SOSA, TI SI U HRVATSKOJ OD SADA – TURIST!

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije "Mi Hrvati" oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img