NIKOLA KAJKIĆ: Ključ rješenja nestalih osoba je tu, u Hrvatskoj!

0
Foto: ministarstvo branitelja

Na otkriće nove masovne grobnice u Boboti, očekivano je reagirao bivši istražitelj zločina na Ovčari, Nikola Kajkić i oglasio se podužim statusom na Facebooku.

“BOBOTA I MASOVNA GROBNICA SU KONAČNO OTVORILE OČI ONIMA KOJI NISU VJEROVALI….

Prije svega treba za ovaj pronalazak grobnice na smetlištu Bobota-Pačetin odati zahvalu djelatnicima SOA centar Osijek, naime posmrtni ostatci pronađeni su po dojavi domaćeg Srbina na smetlištu između Bobote i Pačetina.

Ono što trebamo svi znati je da je MHB (Ministarstvo hrvatskih branitelja) ovu obavijest zaprimilo od SOE (obavještajne agencije) prije nesto malo vise od 3 godine, nakon čega su vršili pleminarno iskapanje na tom područuju i iz neobjašnjivog razloga su odustali od detaljnje pretrage tog terena.

Samo upornošću domaćeg srbina koji je ustrajao u prokazivanju da se pronađe grobnica i naravno SOE centar Osijek, MHB prije nekih 20-ak dana ponovno je vratilo mehanizaciju i započeli su detaljnu provjeru i iskapanje na tom području koje je svjedoci smo dalo rezultat.

Bitno je naglasiti po izjavi prokazatelja (domaceg srbina) da su žrtve (civilne osobe) koje su dovezene iz mjesta ĆELIJE ili TENJE, i radi se o civilima koje su mještani Bobote prije nego su ih strijeljali držali u jednoj kući u Boboti (meni poznata lokacija), nakon toga su ih poubijali i dovezli na smetlište i zakopali među uginule životinje!

Ne želeći nikome davati laznu nadu niti zeleci nekoga u trazenju obeshrabriti….. naglašavam da je po izjavi svjedoka koji je između ostalog prokazao stratiste, radi se najvjerovatnije o mjestanima mjesta Celije, koje su kako sam vec i naveo poubijali domaci srbi iz Bobote (tzv interventni vod TO Bobota).

Sve ovo sto sam napisao u petak navečer ponovno mi je potvrdio domaci srbina u prisutnosti Jure Veselčića iz Vinkovaca.

O bezveznim parafrazama da Srbija treba otvoriti arhive i prokazati grobnice ne treba trošiti riječi….. ključ rješenja je tu! Domaći srbi ga znaju i treba ga samo uzeti kao ozbiljan….

Ne treba generalizirati niau svi srbi bili ratni zločinci, ima puno onih koji žele pomoći da nađemo osobe za kojima tragamo.

PS. IZOSTAO JE STANDARDNI IGROKAZ U VIDU KONFERENCIJE ZA MEDIJE KOJEG MILORAD PUPOVC I DRAGANA JECKOV – UVIJEK ORGANZIRAJU NAKON HAPŠENJA RATNIH ZLOČINACA U VIDU NJIHOVE ZAŠTITE… SADA KADA IH TREBA KRITIZIRATI…. Nema ih! – napisao je Kajkić na svojem Facebooku

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here