Danny Makkelie

Nizozemski sudac Danny Makkelie navukao je bijes hrvatskih navijača na sebe nakon utakmice Hrvatske i Italije.

Mnogi su nakon remija Hrvatske i Italije ostali začuđeni zbog odluke suda da utakmicu produži osam minuta. Osim toga, više dvojbenih odluka otišlo je na stranu Talijana i Hrvati su ga uzeli na zub nakon susreta.

Odmah po završetku utakmice, jedan od bijesnih hrvatskih navijača ušao je na njegovu Wikipedia stranicu i dodao mu nadimak – pi*ka. Ovaj 41-godišnji policajac poznat je i prije po spornim odlukama.

Posebno se pamti njegov ”performans” u Beogradu kada na utakmici Srbije i Portugala nije vidio gol koji je postigao Cristiano Ronaldo. Srbi su tada izvukli remi u kvalifikacijama za SP 2022. godine u Katru.

Čudi odluka UEFA-e

Pamti se i kontroverzan 11-erac koji je dosudio koji je dosudio u polufinalu Europskog prvenstva 2021. godine za Engleze u dvoboju s Danskom. Tada je Harry Kane realizirao najstrožu kaznu, točnije iz popravnog pokušaja, odnosno odbijanca i došao do finala s Gordi Albionom.

Nakon toga svega zaista ne čudi ovo sve što se dogodilo na susretu Hrvatske i Italije već više čudi odluka UEFA-e da mu i dalje dozvoljava da sudi na ovako važnim utakmicama velikih natjecanja.

Internetom kruže zanimljive fotografije s natpisom koji implicira da je nizozemski sudac homoseksualac uz napomenu da mu je partner Italijan…
Što je od toga točno nije nam poznato,