Foto: Screenshot

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je trećeg kola skupine B na EURA u Leipzigu igrala 1:1 protiv Italije, nakon čega je plasman u osminu finala gotovo u potpunosti nezamisliv.  

Za ovakav rezultat i nepovoljan ishod za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, mnogi odgovornim smatraju nizozemskog suca Dannyja Makkelieja. Naime, Makkelie skoro da nije dosudio jedanaesterac za Hrvatsku iako je igranje rukom bilo više nego očito, ali tu je intervenirao VAR.

Također, diskutabilni su i mnogi žuti kartoni i to čak njih šest, koje je pokazao hrvatskim igračima, dok je istovremeno Talijanima dopuštao grubu igru. Napomenimo da je vrhunac svega bilo dosuđivanje šokantnih osam minuta produžetka, iako tijekom utakmice nije bilo medicinskih intervencija zbog kojih bi to bilo opravdano.

‘Slažem se s mnogim izjavama oko suđenja’

“Slažem se s mnogim izjavama glede suđenja. Što se tiče prvog poluvremena bilo je koliko toliko korektno osim prekršaja s leđa. Za njih je sve sudio, a za nas gotovo ništa. Naši igrači su postali nervozni zbog opomena”, rekao je Mateo Beusan poznat kao Oko sokolovo. “VAR je dokazao da je potreban u nogometu i da je instrument za poštenje te da daje sucu priliku da ispravi pogrešku”, rekao je.

“Što se tiče nadoknade očito se nije držao standarda koje je propisala FIFA. Za svaku zamjenu po pola minute. Bilo je šest promjena dakle to su tri minute. Kazneni udarac dodaje minutu i pol. Dakle, tih osam minuta je previše. Ja bih presudio šest do sedam minuta maksimalno”, objasnio je Beusan za Dnevno.