Foto: Čitateljica

Trgovački lanac Kaufland izbacio je s polica sve Podravkine proizvode, doznaje portal Danica.

Tu su nam informaciju ovih dana neslužbeno potvrdili u Podravki i Kauflandu.

“Točno je, izlistali smo sve njihove proizvode s polica. Hoće li se Podravka vratiti u naše trgovine? Ne znam, vidjet ćemo kako će se pregovori dalje odvijati”, kaže naš izvor iz Kauflanda.

Model suradnje

On također napominje kako se to nije dogodilo prvi put: “Sličan je slučaj bio i prije više godina. Nakon šestomjesečnih pregovora, uspjeli smo pronaći prihvatljiv model suradnje”.

Upravo su pregovori ključni razlog naprasnog ‘razvoda’. Kako tumači naš menadžerski sugovornik iz Podravke, zapelo je jer je Kaufland inzistirao na većim rabatima i, posljedično, većim maržama.

“Htjeli su nas natjerati da spustimo gaće malo više nego inače. Nismo mogli pristati na njihove uvjete, bila je to čista ucjena”, domeće Podavkin menadžer.

Robne marke

Zbog naprasnog prekida pregovora o novom poslovnom ugovoru, uprava Kauflanda odlučila je izbaciti Podravku iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj. Ovaj se tjedan, tako, Podravka u Kauflandu pojavljuje tek u tragovima.

Brašna, juha i Lino lade više nema, ostalo je nešto Vegete i pašteta iz starih zaliha. Umjesto polica s Podravkinim juhama, primjerice, sad su u Kauflandu juhe vojvođanske prehrambene tvrtke Aleva.

Umjesto Vegete, tu je Kauflandova robna marka univerzalnog dodatka jelima. Podravkino brašno pak zamijenila je marka Farina, a Lino ladu Kauflandova robna marka kremnih namaza.