13 C
Split

NK Dugopolje 2 360 000 kuna iz proračuna, MNK “Hrvatski Dragovoljac” 100 000 kuna,… Pitanje svih pitanja: Kada će za NK Dugopolje igrati naša dica??

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

 Općina Dugopolje donijela je  ODLUKU o dodjeli financijskih sredstava za financiranje programa i/ili projekata koji doprinose razvoju javnih potreba u sportu za 2021. godinu LINK OVDJE .

Pa je tako ovaj  pozamašan novčani kolač raspodijelila kako slijedi:

 – NK Dugopolje,  je dobilo ukupno 2 360 000 (dva milijuna i tristo šezdeset tisuća) kuna
–  MNK “Hrvatski Dragovoljac, 100 000 (sto tisuća) kuna
– Nogometni klub Adriatic Split, 25 000 (dvadeset pet tisuća) kuna
– Rukometni klub Dugopolje, 165.000 (sto šezdeset pet tisuća) kuna
– Boćarski klub Sokol Orbico, Dugopolje 80 000 (osamdeset tisuća) kuna
– Košarkaški klub Dugopolje, Dugopolje 140 000 (sto četrdeset tisuća) kuna
– Boćarski klub “Dugopolje”, Dugopolje 30 000 (trideset tisuća) kuna, 

što sveukupno čini  2 900 000,00
(dva milijuna i devetsto tisuća) kuna.

Glasovi  i ćakule
koje dolaze  do nas ovih dana  čak i u kontekstu postavljanja plastične podloge na pomoćno  igralište  NK Dugopolje svode se  samo na jedno pitanje.

Zašto u našim sportskim klubovima ne igraju “Dugopoljska dica”??

Zašto  bi općina plaćala našim novcima i održavala skupi pogon   nečega za što nemamo novaca  u proračunu, a od toga  dobro živi samo nekoliko  zaposlenika i dužnosnika  kluba, a ti novci se mogu puno bolje iskoristiti??

Jedan komentar je  čak išao  do toga da bi za Općinu Dugopolje bilo jeftinije da  ne rade ništa a da ih plaćamo ili pošaljemo u mirovinu. Spominjala se  i činjenica da jedan jedini Dugopoljac igra za  NK Dugopolje, a i taj je  na klupi i nekidan je čak ušao u igru u 67. minuti.

Drugo pitanje je od kuda je na popisu  sportskih klubova  kojima su dodijeljeni novci  i jedan  klub iz  Splita??  Po čemu je Općini Dugopolje interes dodjeljivati  novce Nogometnom klubu Adriatic Split? Bilo bi lijepo  znati i čuti od odgovornih iz Općine Dugopolje.

Naravno  da nismo, niti ćemo ikada biti protiv da se  primjereno  vodi računa o   nogometnim uzrastima u kojima treniraju  naša “Dugopoljska dica” i da se  adekvatno nagrade  ljudi koji ih treniraju i odgajaju.

Profesionalni dio  pogona NK Dugopolje i  škola nogometa  moraju biti jasno razgraničeni i jasno se mora znati koliko što vrijedi i košta. Naravno da  čelni ljudi  svih sastavnica moraju podastrijeti općinskom vijeću  jasna financijska izvješća koja moraju  biti javno i jasno dostupna i zadnjem  financijskom laiku! 

dp/foto: dp

 

 

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img