13 C
Split

OPTUŽEN ZA RATNI ZLOČIN PROTIV CIVILA U VUKOVARU Sudjelovao u mučenju i ubijanju 16-godišnjaka

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zbog sudjelovanja u mučenju i ubojstvu 16-godišnjaka nakon okupacije Vukovara u studenome 1991., osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 70-godišnjaka, negdašnjeg pripadnika srpskih paravojnih postrojba koji je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.


Okrivljenika se tereti da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civila 18. studenoga 1991. navečer, nakon što su udružene snage JNA, paravojnih postrojba lokalnih pobunjenika i dobrovoljaca iz Srbije slomile otpor branitelja Vukovara i okupirale ga, objavilo je u  svome priopćenju danas  Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku .


Optužen je da je u tome sudjelovao kao pripadnik srpskih paravojnih postrojba, zajedno s jednim poznatim i jednim nepoznatim pripadnikom tih postrojba, u Veleprometu, u kojemu su nakon pada Vukovara bili zatočeni civili i pripadnici hrvatskih oružanih snaga, gdje su mnogi od njih bili zlostavljani i ubijeni.


Tereti ih se da su u zgradi tzv. stolarije zlostavljali maloljetnog 16-godišnjaka, da su ga udarali rukama, nogama i kundacima po cijelom tijelu, a kad je ostao ležati, više su ga puta uboli bajunetama i tako usmrtili. Okrivljenik, koji ima hrvatsko i kanadsko državljanstvo, u istražnom je zatvoru zbog opasnosti od bijega. 

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img