NOVA AFERA PULJKOVIH?? Prijateljica Puljkovih preduhitrila ‘iskonstruirane‘ medijske naslove: ‘Prijavila sam se na natječaj, sad će zli…‘

0
Foto Facebook Natalia Tafra Bazina

Natalia Tafra Bazina, bivša gradska vijećnica i bliska stranačka suradnica splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, je putem svog Facebook profila obznanila da se prijavila za poziciju ravnateljice Muzeja grada Splita. 

No, “prije nego u medijima izađu tko zna kakvi iskonstruirani naslovi”, novopečena kandidatkinja za bitnu poziciju splitske kulturne scene, je imala potrebu sama objaviti par osnovnih i važnih činjenica.

“Nedavno sam poslala prijavu na javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Muzeja grada Splita. Imam sve potrebne uvjete za prijavu, skoro punih 12 godina vodim financije u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika i vrlo dobro sam upoznata s načinom funkcioniranja muzeja. Ovaj natječaj sam vidjela kao odličnu priliku, a ujedno i izazov da sva svoja znanja i vještine iskoristim za nešto novo i pridonesem daljnjem razvoju Muzeja grada Splita i samom Splitu u kojem sam rođena i provela čitav svoj život.

Jasno mi je da će se moja prijava promatrati kroz moj dosadašnji politički angažman i prijateljstvo s Puljcima i ja ne želim uopće osporavati te činjenice. Sve što sam u životu radila i s kim sam se družila i družim je uvijek bilo transparentno i s tim se ponosim. Izvjesno je i da sam gradonačelnika obavijestila o mojoj prijavi, kao i svog ravnatelja. Sve ostale zakulisne igre i namještaljke koje će pojedinci iskonstruirati su samo plod mašte zločestih i besposlenih ljudi.

Ja sam se na natječaj prijavila jer imam legitimno pravo na to, a tko će na kraju biti ravnatelj/ica, tko su drugi kandidati, to doista ne znam, kao što ne poznajem ni ljude koji sjede u Upravnom vijeću Muzeja grada Splita koji o tom u konačnici odlučuju.

Ja iskreno samo želim da najbolji kandidat pobijedi, bez ikakve diskriminacije ili protekcije, isključivo na osnovu stručnosti i znanja. Uostalom, tako i funkcioniraju svi natječaji u gradu otkad je Centar pobijedio na izborima (i to dvaput)”, poručila je Tafra Bazina.Anita M.