HomeVijestiSvijetNova eksplozija u tvornici u oružja u Srbiji. Gradonačelnik Čačka naredio evakuaciju

Nova eksplozija u tvornici u oružja u Srbiji. Gradonačelnik Čačka naredio evakuaciju

Snažna eksplozija odjeknula je Čačkom sinoć oko 20 sati. Prema informacijama srpskih Novosti, opet je riječ o eksploziji u tvornici “Sloboda”

“Kod nas u Čačku jezivo, nikada veća eksplozija, bacilo me s kreveta, osjetili su ljudi u Guči 25 km odavde. Ovo je užas. Sloboda je opet eksplodirala”, objavila je korisnica Twittera

Kako pišu srpski mediji, ozlijeđeno je troje radnika a gradonačelnik Čačka Milun Todorović naredio je evakuaciju svih građana koji žive u blizini tvornice. Svi će biti prebačeni u gradski stadion.

“Neophodno je da se svi građani koji žive u blizini tvornice  hitno evakuiraju  iz svojih domova. Zborno mjesto je gradski nogometni stadion”, naglasio je Todorović.

Hitne službe su u stanju najviše spreme, a vatrogasci ne dopuštaju ulaz u okolicu tvornice. Troje radnika zadobilo je lakše ozljede i prevezeni su u čačansku Opću bolnicu.

“Za sada su svi sa lakim tjelesnim povredama. Dvoje ozlijeđenih je trenutno na dijagnostici, ali po onome što smo vidjeli, radi se o lakim tjelesnim povredama i svi će biti zadržani na bolničkom liječenju bez obzira na vrstu povrede”, rekla je portparolka bolnice u Čačku Biljana Kočović.

Četiri ekipe Hitne pomoći su pripravne kod fabrike, ali im vatrogasci još uvijek ne dopuštaju da uđu u tvornički krug.

“Bilo je stravično, popucali su svi prozori u trenutku eksplozije, odvaljena su i vrata od pogona”, opisao je jedan od svjedoka.

Inače, tvornica proizvodi kućanske aparate, ali i topnička streljiva, pogonska goriva i eksplozive, a početkom lipnja na istom mjestu došlo je do niza jakih eksplozija u skladištu streljiva.

Šteta je bila velika, a građani Čačka prestravljeni.

Foto: Twitter

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Najnovije vijesti

nedavni komentari

google-site-verification: googled91673871e42f616.html google-site-verification=rGL3Tah1KoycISfVRpeaJyo9nIt6Cl3KPIaQunRBbqQ