Foto: Pixabay

Nakon “Blue Whalea”, “Momo Challenge” funkcionira na sličan način, a posljedice korištenja su užasne.

Nakon što se internetom proširila opasna igrica “Blue Whale“, profesori i stručnjaci upozoravaju na novu pojavu koja ugrožava dječje živote. Naime, riječ je o igrici “Momo Challenge” koja, kao i “Blue Whale”, djeci i adolescentima putem društvenih mreža zadaje razne zadatke i izazove koje oni moraju ispuniti.

Trend prihvaćivanja ovog izazova je sve veći, a kao rezultat donosi visoku stopu samoozljeđivanja, čak i samoubojstava.

“Momo Challenge” uključuje preuzimanje fotografije žene uznemirujućeg izgleda te komuniciranje putem Whatsappa gdje misteriozna osoba šalje zadatke djeci, a potom traži i slikovni dokaz obavljenog.

Šefica kompanije za sigurnost na internetu “CyberSafe”, Aley Cooney, tvrdi kako je svjesna da djeca sve više koriste opasne aplikacije koje kruže društvenim mrežama te da ih roditelji moraju upozoriti na njihove štetne posljedice. “Djeca danas lako pristupaju neprimjerenim informacijama te je važno da postanu dovoljno zreli da se znaju nositi s njima”, rekla je, piše portal Independent.

Roditeljska kontrola je svakako dio rješenja i veoma je korisna kod djece najmlađe dobi. No, nemojte se oslanjati samo na nju. Svejedno morate pratiti po kakvim sadržajima vaša djeca surfaju”, nastavila je Cooney, piše RTL.