Wednesday, August 4, 2021
HomeVijestiSvijetNovalić ponudio pomoć Njemačkoj i izazvao brojne reakcije: “Pomaže sirotinji”

Novalić ponudio pomoć Njemačkoj i izazvao brojne reakcije: “Pomaže sirotinji”

Informacija iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o tome da je Fadil Novalić, entitetski premijer, ponudio pomoć Njemačkoj nakon poplava koje su zadesile ovu i još neke evropske zemlje izazvala je dosta pažnje u Bosni i Hercegovini.

Naime, na telefonskoj sjednici entitetske Vlade razmatrana je informacija o pružanju međunarodne pomoći Saveznoj Republici Njemačkoj povodom obilnih kiša i poplava koje su uzrokovale veliki broj poginulih i nestalih osoba, te ogromnu materijalnu štetu.

Premijer Novalić odmah je uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pomoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, riječ je o angažmanu združenih specijalističkih timova ovih federalnih uprava, koji mogu pomoći u utvrđivanju identiteta osoba te pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Ovo saopštenje koje je objavljeno u medijima izazvalo je dosta reakcija na društvenim mrežama.

“U rubrici ‘vjerovali ili ne’!
Nadam se samo da prijateljska Njemačka ovo neće shvatiti kao šprdnju i provokaciju, jer je Fadil Novalić u toj mjeri neozbiljna i neodgovorna pojava da bilo kome nudi pomoć bilo koje vrste, a Njemačkoj pogotovo”, napisao je SDP-ov Damir Mašić.

Ovo sto je Novalić ponudio pomoć Njemačkoj ko ono ‘ako ti šta treba, tu sam’ a konta u sebi ‘molim te nemoj ništa tražiti’”, napisala je korisnica Twittera Ona što priča

Fodil Novalić želi da pošalje spasioce u Njemačku. Kraj vica”, komentar je Almedina Šišića.

DP /foto : N1

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments