Nove-stare mjere, uništavanje ide dalje: Kava za van ostaje samo njima, ništa od posla za neke, zabave, druženja

0

 

Iako se najavljivalo da će od 1.veljače kafići imati mogućnost prodaje kave za van, prema informacijama od jutra ipak se od toga odustalo.

Od istog izvora doznaje Jutarnji list i da će teretane i fitness centri ostati zatvoreni.
S druge strane dogovoreno je da će o školama, odnosno tko će se sve vratiti u klupe, odlučiti županije. Treninzi će biti dozvoljeni i za djecu, ali samo na otvorenome.

O popuštanju mjera resorna ministarstva, epidemiolozi i Stožer raspravljaju danima, a kako doznaje Jutarnji završni dogovori još traju.

Ipak, do 12 sati sve mora biti spremno, jer tada počinje sjednica Vlade, nakon koje će premijer Andrej Plenković najvjerojatnije objaviti mjere.

Kako doznaje dnevnik.hr, iako su brojne mjere bile na stolu, odlučeno je da se ide samo u blago popuštanje. Unatoč glasnim zahtjevima ugostitelja, u Vladi su odlučili biti oprezni, pa još neće kafićima dopustiti izdavanje kave za van.

Popustit će se tek mjere u slučaju sportskih aktivnosti i rekreacije. Dopustit će se treninzi na otvorenome. Teretane i fitness-centri ostaju zatvoreni. Ranije je najavljeno da će se osnovnoškolci moći vratiti u klupe; županije će ovisno o epidemiološkoj situaciji odlučivati o povratku djece u škole.

dp/Foto:ScreenshotN1