Izlaz je moguć samo kao denacifikacija Kremlja,…

  0
  Foto: Privatni album

  Piše Vanja Zlatović

  Koji su razmjeri percepcijskog ludila ruskog imperijalizma vidljivo je iz dvije njegove predodžbe od koje drugu dijele i s ukrajinskim …saveznicima. Prva je da ruski oficiri i voditelji prigovaraju ukrajinskoj strani da koristi uvozno oružje…kao da to nije moralno i kao da su na nekim sportskim igrama u SSSR.

  Drugo je zgražanje po pravilima paintballa s nekog ljetovališta, da je nesportski ako ovi koji se brane dohvate nekom granatom teritorij države koja je agresor a….sve bi se trebalo i vječno odvijati samo na prostoru Ukrajine, i to one koja nije održala onaj lažni referendum. Taj, “riješimo to među sobom ali nemojte nas jako”, govori do koje mjere taj svijet zamišlja da on krši pobunu svoje provincije i ne drugo, ovo “ali nemojte nam tući Rusiju” ide u paketu s izjavom čelnog čovjeka NATO, da će još dugo trebati oružjem pomagati Ukrajinu.

  Postoji moćan, bezličan i u zamahu kapital kojem služi imperijalno ludilo nekadašnje velesile da radi nerede, i postoje ovi koji se brane sa zavezanom rukom i postoji ideja da se stvar proširi gdje je dovoljno odmaknuo upalni proces da se i tamo može otvoriti novi velesajam u kojem su predstavnici vojne industrije i energetike koji pišu latinicom gazde, ovi što pišu ćirilicom iskreni zlikovci, a netko treći nesretnik da je kocka bačena na njega.

  Tako da izlaz iz ove situacije nije moguć samo kao pobjeda Ukrajine u oslobodilačkom ratu protiv neosporno ultrafašističke agende Orka. Teško i da je to u interesu ikoga osim dominntnog dijela europskih gospodarstava i jednog dijela američke interesne ruže vjetrova.

  Izlaz je moguć samo kao denacifikacija Kremlja, a to će međunarodni vojno industrijski kompleks teško dati. Imati u srcu euroazijskog kontinenta režim koji generira prodaju i ima ljudskih resursa na bacanje, i spremnost da budu na bacanje bez da im vlast dođe u pitanje…to se ne pušta lako.

  Pa i vi Srbi razmislite, želite li postati lokalni Rusi, i ići braniti goloruk narod, da na vama i njima zarađuju a bez vajde za vas….osim ovog što se vašim jastrebovima na navijanje već dijeli. I Kurtiju, koji vam se smije i zajebava vas u paru s Vučićem.