HomeKolumnaO POSJETI ERDOGANA: ČIKO, KOLIKO IDE AUDI?

O POSJETI ERDOGANA: ČIKO, KOLIKO IDE AUDI?

Piše Vanja Zlatović

Portali su ushićeni da je štićena kolona turskog predsjednika sastavljena od šezdesetak vozila, da je prostrt crveni tepih na ulazu u Sheraton, poneko frkne na blokadu grada zbog sultana koji se jučer u Sarajevu (koje mu je “da te nije” Alija ostavio oporukom) usprotivio intervenciji visokog međunarodnog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u Izborni zakon, što traži hrvatska strana.

Njegovu suprugu ugostit će žena velikog i tvrdog borca za hrvatsku stvar u BiH, krvnika skandinavskih ulazaka u NATO, majka odlikaša i prva dama u Hrvata, jučer su “merhaba asker” Milorad, Šefik Džaferović i tobož hrvatski ali neopterećen hrvatskim, Komšić…otplesali na pažnju i zabavu visokog gosta kolo zahvalnosti. Preskakali su se i smješkali, pljeskali rukama i crvenjeli se, recitirali.

Nije se petorica demonstranata i borkinja i boraca za ljudska prava našlo i skupilo na 20km od njegovog prolaska “jer je njegova vladavina nedemokratska i jer je tretirao zavjerenike i oporbu poput mesne industrije Sljeme u Sesvetama”, mi smo……gle…

Mi smo čitavu povijest u nadi da će nam Edward VIII i lady Simpson mahnuti s broda u splitskoj luci, mi tobož zovemo na red austrijskog veleposlanika zabrinuti da je malom alpskom narodu naloženo nositi maske, ali mi smo 200 godina sretni da se na trpezi cara našao sir baš iz Hrvatske, zemlje ratnika i uskoka, da je Bonaparte pohvalio naše vojnike s rečenicom koja počinje s “dajte mi…”, kao da smo figurice iz propalog Turbo limača.

Mi smo lipov kurac. Kojem Porfy citira jedan stih koji je pjevao Štulić, pa mjesec dana ponavljamo “da, mi i patrijarh se volimo javno”, mi bi za popust na plin dali pola Europe Čečenima da im radi što ih volja.

Ali što je s druge strane nedemokratskije i tvrđe, to smo mi mekši i podatniji. Mi plivamo za HMS George V, mi skupljamo loptice na tenis meču velikih i idemo kod Kincla na trajne kad dolazi car.

OK, onu finsku partijanericu ne, nju ne zarezujemo i ostavljamo da čeka…kaj, cura umišlja da je netko a nema ni Bemve, a kamoli šezdeset u koloni. Samo da ne lijepimo nosove na staklo ..da vidimo iznutra, i pitamo nekog iz osiguranja – čiko, koliko ide?

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari