O PROMETU KROZ ZVONIMIROVU Nino Vela: Odluka o zadržavanju probnog režima ili vraćanju na postojeće donijet će se tijekom petka

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Idemo u probnu privremenu preregulaciju prometa kroz Zvonimirovu ulicu i Trajektnu luku, a sve kako bismo na terenu ispitali situaciju.

Zamjenik gradonačelnika Nino Velaosvrnuo se na privremenu regulaciju prometa kroz Zvonimirovu ulicu. Indirektno se osvrnuo i na kritike od Sindikata vozača. Najavio je i povratak na postojeći režim već u petak, ako privremeni ne bude funkcionirao.

– Idemo u probnu privremenu preregulaciju prometa kroz Zvonimirovu ulicu i Trajektnu luku, a sve kako bismo na terenu ispitali situaciju i realizirali određena poboljšanja te tako ovo veliko prometno opterećenje u ljetnim mjesecima barem djelomično popravili i najvažnije, doznali je li ovo u teoriji zamišljeno rješenje, u praksi izvedivo. Odluka o zadržavanju probnog režima ili vraćanju na postojeće donijet će se tijekom petka, svakako prije nego li nastupi najveći prometni pritisak u popodnevnim satima – najavio je.

Istaknuo je i da su svi sudionici u ovoj odluci, Grad Split, Policija, Hrvatske ceste, Lučka uprava, Promet i ostali zainteresirani itekako svjesni da ovo može izazvati i određene teškoće u prometu, probleme na mostu u Jadranskoj ulici kao i u Bijankinijevoj.

– Posebno molimo stanovnike s tog predjela grada za strpljenje, potporu i suradnju u ispitivanju novog prometnog rješenja. S druge strane očekujemo olakšanje prometnog zagušenja koje stvara puno veće probleme, pristup bolnicama, pristup vatrogascima, olakšanu opskrbu i život ljudi u gradskoj jezgri i slično. Sve službe bit će na terenu, policija, prometni i komunalni redari, bobiji – podvukao je.

Najbolje rješenje, dodao je, svakako će biti izgradnja nove pristupne i izlazne ceste iz Trajektne luke, ali to se ne može u kratkom vremenu realizirati.

– No, ono što možemo je raditi određena poboljšanja u postojećim uvjetima kakve imamo, popraviti stanje, a to moramo ispitati na terenu, kako bi postigli pravi efekt upravo u ljetnim mjesecima, kada smo najviše opterećeni – zaključio je Vela za dalmatinskiportal.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) 76. OBLJETNICA BLEIBURŠKE TRAGEDIJE Komemoracija na Lovrincu: “Nismo ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo”

Povodom obilježavanja 76. obljetnice Bleiburške tragedije, u organizaciji koordinacija ratnih postrojbi SD županije, braniteljskih udruga Grada Splita i...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img