Obilježen dan Općine Dugopolje! Ante Sanader vidno sretan i ponosan čestitao dan Općine svim Dugopoljkama i Dugopoljcima!

0
Foto; Dugopolje.org

Dugopolje slavi blagdane svojih zaštitnika sv. Mihovila (29. rujna) i sv. Jeronima (30. rujna). Svečanom sjednicom općinskog vijeća Općine Dugopolje upriličena je 25. obljetnica osnutka općine

Slavlje su upriličili brojni uzvanici među kojima je bila pomoćnica savjetnika predsjednika Republike Hrvatske Zorana MilanovićaMartina Ciglević, potpredsjednik sabora Ante Sanader, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić, izaslanik gradonačelnika Grada Vukovara, grada prijatelja Općine Dugopolje Igor Antolović, a domaćini su im bili Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje i predsjednik općinskog vijeća Općine Dugopolje Alen Smodlaka.

Uz prigodne govore uzvanika koji su se redali sukladno hijerarhijskoj razini i prilikom da se povale učinjenim i pozitivno napravljenim, jer o problemima i neuspjesima se ne priča na ovakvim prigodama ističemo govor potpredsjednika sabora Ante Sanadera koji je rekao:

“Želim svim Dugopoljkama i Dugopoljcima sve najbolje. Čestitam vam veliku 25. obljetnicu osnutka Općine. Kada pogledam što ste sve postigli onda imam osjećaj da živimo u nekoj drugoj Hrvatskoj, potpuno drugačijoj od one koja nam se predstavlja u medijima. Samim dolaskom u Dugopolje spoznajemo i vidimo što ste sve postigli. U ovom trenutku vam se možemo samo pokloniti i čestitati vam na velikom uspjehu. Gospodine načelniče, sve čestitke za uspjeh! Posebno me raduje rezultat od 9 posto rasta nataliteta. Sve ćemo imati, ali najvažnije je da bude dice. Netko mora uživati u svim ovim blagodatima koje im Dugopolje pruža. Sve snage moramo usmjeriti na demografsku obnovu i za taj uspjeh posebno vam čestitam”, vidno sretan i ponosan bio je Ante Sanader dok se obraćao svim prisutnima na svečanoj sjednici Općine Dugopolje.

Foto; Dugopolje.org

 Ovo je bila i prilika da se uruči prigodna godišnja nagrada Rukometnom klubu Dugopolje za izniman uspjeh, dostignuće i doprinos u promicanju sporta te promidžbu Općine Dugopolje kao sportske lokalne zajednice.

Rukometni klub Dugopolje osnovan je 2015. godine u Dugopolju. Iza kluba je rezultatski najuspješnija sezona od osnivanja. Naime, djevojčice su prvakinje Hrvatske. Gabrijela Milić je najbolja igračica završnice prvenstva, a Zoran Buzov je najbolji trener iste te završnice. A Gabrijela Rogošić je članica najbolje sedmorke završnice prvenstva Hrvatske.

Spomenimo i da je nagradu u ime kluba preuzela Andrijana Buzov, a cijelu svečanu sjednicu općinskog vijeća Općine Dugopolje glazbenim izvedbama su animirali članovi Klape Merla, a himnu “Lijepa naša” izvela je mezzosopranistica splitskog Hrvatskog narodnog kazališta Ivona Bosančić Lasić uz pratnju maestra Zorana Velića.

Foto; Dugopolje.org

Prije svečane sjednice kod centralnog križa na groblju su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule za Domovinu.

Ivica R.