13 C
Split

Obitelj kapetana Miškića prikupila 90.000 eura za potragu, ali nemoguće je organizirati potragu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Za nastavak potrage za kapetanom Dinom Miškićem prikupljeno je 90.398 eura

Obitelj i prijatelji hrvatskog kapetana Dina Miškića koji je nestao nakon havarije broda Bourbon Rhode na Atlantiku 26. rujna objavili su da više neće skupljati novac kako bi potraga bila nastavljena. 

Naime, oni su pokrenuli kampanju za prikupljanje sredstava i uspjeli u tjedan dana doći do iznosa od 90.398 eura. No, taj novac neće ići za nastavak potrage. Kako su objasnili u grupi, zbog velike udaljenosti lokacije havarije od kopna nemoguće je prikupljenim sredstvima organizirati privatnu potragu.

Obitelj kapetana Miškića nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama kako bi se našao način da se skupljena sredstva iskoriste u željenu svrhu. Isto tako, nadaju se i da će nastavak satelitskog snimanja i aktivni monitoring brodova koji prolaze tim područjem donijeti rezultat.

Evo što su točno objavili u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue

“Poštovani članovi,

tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana zaprimili smo brojna pitanja o tome hoće li se uplata sredstava kroz Go Get Funding kampanju „Help us Find Bourbon Rhode Crew“ produživati.

Go Get Funding kampanja imala je unaprijed definirani rok trajanja od 7 dana, kampanja je završena sinoć te više nije moguće vršiti uplate putem iste. Želimo zahvaliti svima koji su se kampanji odazvali, a riječ je o sveukupno 3632 pojedinačne uplate, te o ukupnom iznosu donacija od 90.398,00 eura. Po dovršetku spomenute kampanje, obitelj Miškić više ne prikuplja nikakva sredstva.

U međuvremenu, uz podršku i u suradnji s institucijama i ljudima od struke, tijekom proteklih dana ispitane su sve mogućnosti za organizaciju privatne potrage na Atlantiku. Međutim, zbog velike udaljenosti lokacije same havarije od kopna, privatnu potragu avionima ili brodovima nije moguće organizirati prikupljenim iznosom sredstava. Obitelj Miškić nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama, kako bi se s njima u suradnji ipak pronašlo rješenje i način da se sredstva iskoriste u željenu svrhu.

Snagu i nadu za dalje pruža spoznaja da se nastavlja satelitsko snimanje koje je omogućila EMSA kao i aktivni monitoring brodova.

Grupa Bourbon Rhode Rescue će i dalje objavljivati nove, relevantne i provjerene informacije o potrazi.

Ograđujemo se od svih novoosnovanih grupa na Facebooku u kojima se spominje havarija broda Bourbon Rhode u bilo kojem kontekstu, i naglašavamo kako one ni na koji način ne predstavljaju niti obitelji Miškić niti administratore ove grupe.

Još jednom molimo za razumijevanje, suosjećanje i obazrivost prema obitelji Miškić koja proživljava najteže dane.

Administratori – Štrkalj Milica, Maja Sulje, Sebastian Latocha, Ines Latocha, Anita Perkov Kalebota i Đurđa Vrljević Šarić.”

Podsjetimo, Bourbon Rhode, brod s 14 članova posade, potonuo je na Atlantiku 26. rujna. U akciji potrage pronađena su tijela četiri pomorca, dok su trojica pomoraca pronađena živa na splavi. Spašeni pomorci tvrde da su sva četiri splava za spašavanje uspješno spuštena u more, a pronađena je jedana prazna splav, piše Vijesti.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img