Jedan od osnivača dugopoljskih vatrogasaca Zvone Radošević prisjetio se obljetnice osnivanja vatrogasnog društva u Dugopolju i podsjetio statusom na Facebooku na ovu značajnu obljetnicu. Status prenosimo u cijelosti:

‘Na danasnji dan 14.07 1984 osnovali smo Dobrovoljno vatrogasno drustvo Dugopolje. Godinama je ono radilo u uvjetima kako su nam prilike dozvoljavale.

Sudjelovali smo u gasenju mnogih pozara sirom Dalmacije, organizirali usavrsavanje i obuku novih vatrogasaca, posebno mladih kojih je na samom pocetku bio poprilican broj…

Rad i djelovanje clanova DVD bilo je prepoznatljivo i van naseg mjesta, a posebno nakon sto smo bili domacini natjecanja vatrogasnih drustava Dalmacije koje je odrzano na legendarnoj dugopoljskoj “Sircini” 1985 godine…

Danas Dugopoljska vatrogasna postrojba ima sve uvjete za rad i posjeduje najsuvremenija vatrogasna vozila i ostalu vatrogasnu opremu uz desetak profesionalno zaposlenih vatrogasaca.

Opcina Dugopolje im je izgradila novi vatrogasni dom kakvog nemaju ni veliki gradovi… Svim dosadasnjim i sadasnjim clanovima DVD Dugopolje, cestitam 39 godisnjicu rada i djelovanja.’ napisao je Radošević.

Foto: Facebook Zvone Radošević