Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku sinoć je pretražena kuća u Dubrovniku koju koristi 24-godišnjak kada je pronađeno, i uz potvrdu oduzeto, preko 250 grama kokaina, 355 grama marihuane, jedna tableta ecstasya, precizna digitalna vaga, pištolj sa spremnikom i 6 komada streljiva te još jedan pištolj sa spremnikom i 4 komada streljiva na kojem se nalazio navoj za prigušivač koji pretragom nije pronađen.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak drogu nabavljao, prepakiravao i prodavao konzumentima sa šireg dubrovačkog područja.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu, biti predan policijskom nadzorniku ove Policijske uprave.

U drugoj pretrazi, koja je temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer obavljena na Korčuli, pronađeno je 10 manjih smotuljaka u kojima se nalazilo ukupno 48,7 grama marihuane i drobilica s ostacima marihuane te metalna kutijica, digitalna vaga i metalna žlica s ostacima amfetamin-speeda.

Sve pronađeno je uz potvrdu oduzeto, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je droga, koja pripada 29-godišnjakinji, bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s područje Korčule.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija je protiv osumnjičene nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.