Foto: Dugopolje org

Novi problemi stigli su iz Splita koji se nadovezao na već višetjednu temu zabrane nastupa pjevača iz susjednih država na našem tlu.

Ovog puta, ravnatelj Park-šume Marjan želio je zabraniti nastup Željka Samardžića.Nastup je bio dogovoren za 19. kolovoza pred splitskom publikom na Sustipanu, a ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović rekao je da Samardžić neće nastupati.

“Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, rekao je Pejnović za Slobodnu Dalmaciju.Index.hr neslužbeno doznaje da će Grad, iako je ravnatelj Park-šume htio zabraniti koncert, dopustiti da se održi. Kažu da oni imaju zadnju riječ u vezi zabrana te da je ravnatelj, bez konzultacija s Gradom, dao izjavu da zabranjuje koncert.Inače, organizatori koncerta iz tvrtke Ona moja d.o.o. poslali su zahtjev za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. kolovoza u svrhu održavanja Željkova koncerta na spomenutoj lokaciji. Međutim, stigao im je odgovor: “Poštovani, vaš zahtjev je odbijen”, bez dodatnog obrazloženja.

“Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica…, ne vidimo razlog za ovakvu odluku.

U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Domagoj Petričević, direktor tvrtke Ona moja, prenosi Dnevnik. hr

“Najbolji način zabrane tog istog događaja bio bi da se on održi, a da nitko ne dođe, što bi značilo da nitko ne podržava tu glazbu. A ne ga braniti na ovakav način”, dodao je.

Organizator koji je namjeravao realizirati odbijeni koncert na Sustipanu ne kani krenuti u potragu za novom, ljetnom lokacijom Samardžićeva koncerta u Splitu.

A razlog je nedostatak prikladnog prostora.”Spaladium Arena je zatvorena, na Gripama su sportski objekti i prioritet su sportaši, ali i sajmovi, koji su tamo prebačeni iz Spaladiuma. Nema ni slobodnih termina… Jednostavno, u Splitu nema adekvatne adrese za događaj ovog tipa, nema alternativne lokacije za koncert od dvije do tri tisuće ljudi”, govori Petričević.

Podsjetimo, proteklih nekoliko tjedana u hrvatskim medijima pisalo se o zabrani koncerta Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, koji je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio.Zabrana je potaknula brojna negodovanja, ali i podršku istomišljenika, a sada je priča dobila i nastavak zabranom Željka Samardžića.

Anita M.