13 C
Split

Od danas obvezna zimska oprema, kazne i od 700 kuna

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zakon određuje da od 15. studenog do 15. travnja morate imati ili zimske gume ili ljetne s utorima od najmanje 4 milimetra, s obveznim lancima u prtljažniku.

Od 15 studenog pa do 15. travnja svi moraju imati zimsku opremu na zimskim dionicama javnih cesta – oni koju budu bez opreme mogu očekivati kaznu od 700 kuna. Zimska oprema uključuje ili četiri zimske gume ili četiri ljetne gume i lance u prtljažniku.

“Zimska guma je za zimske uvjete, odnosno za ispod 7 stupnjeva Celzija. Zakon određuje da od 15. studenog do 15. travnja morate imati ili zimske gume ili ljetne s utorima od najmanje 4 milimetra, s obveznim lancima u prtljažniku.

No zakon je tu malo nedorečen, jer ako izlazite na autocestu s ljetnim gumama i lancima, vi ste prespori i ne smijete voziti autocestom. Dakle, zimska oprema su zimske gume, a one su i sigurnije zbog zaustavnog puta koji je 20 do 30 metara kraći u odnosu na ljetne gume”, poručuje vulkanizer Marin Perković za Dnevnik.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Pala najpoznatija kineska raketa. Ni blizu Hrvatske,…

Ostaci najveće kineske rakete pali su u nedjelju u Indijski ocean, zapadno od Maldiva, a većina njezinih dijelova uništena...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img