Od ponedjeljka nam otvaraju terase i poskupljuju cigarete

0
170
Foto: Dugopolje.org

Vlada je u četvrtak utvrdila nove visine trošarina na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, pri čemu će najviše, za 75 posto, porasti trošarina na grijani duhan, dok će za sitno rezani duhan i cigarete porasti oko osam posto, pri čemu kutija cigareta ne bi smjela poskupjeti za više od dvije kune.

Javno savjetovanje za ovu uredbu provedeno je od 5. do 20. veljače ove godine, a kako je na sjednici Vlade u četvrtak izjavio potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, s obzirom na to da će uredba stupiti na snagu 1. ožujka, ukupan izračunati efekt na povećanje prihoda u državnom proračunu po osnovi trošarina na duhanske prerađevine i proizvode bit će oko 300 milijuna kuna do kraja 2021. godine.

Na istoj sjednici Vlade premijer Plenković je najavio otvaranje terasa i omogućavanje rada na otvorenim prostorima, no uz epidemiološke mjere. 

– Glede sporta, omogućit će se treninzi u zatvorenim prostorima, dodao je Plenković.

– Nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni, zaključio je. 

dp

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here