13 C
Split

Slučaj “privođenje u pidžami”! Oglasila se i policija i dala svoju stranu priče

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta


Na optužbe Marijane Trogrlić, vlasnice kafića na području Studenaca, u kojima je rekla kako ju je policija privela u pidžami i tamo držala cijelu noć u podrumskoj ćeliji odgovorila je i imotska policija. Do privođenja je došlo u nedjelju navečer kada je Marijana zbog jakih svjetala policijskih vozila izašla iz svoje kuće u kojoj se nalazi i ugostiteljski objekt te bez naloga odbila otvoriti kafić da policija provjeri nalaze li se u njemu posluženi gosti. Ona je kasnije ispričala Nacionalu kako su se u prostoru caffe bara nalazio njen suprug i nekoliko prijatelja koji su gledali utakmicu Intera i Fiorentine. Utakmica se prenosila u sklopu MAXtv paketa kojeg nitko drugi nije imao.PU splitsko-dalmatinska uputila je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

“U odnosu na objavljeni intervju 42-godišnjakinje i njene primjedbe na postupanje policije koje je iznijela, obavještavamo Vas kako su policijski službenici, 5. veljače 2021. godine u mjestu Studenci, utvrdili da se u ugostiteljskom objektu nalazi ukupno deset osoba od kojih su dvije bile maloljetne te da se nitko od zatečenih nije pridržavao mjere nošenja zaštitne maske. Sve osobe su prekršajno sankcionirane, a u odnosu na dva maloljetnika koja su zatečena u objektu postupanje su preuzeli specijalizirani službenici za maloljetničku delikvenciju.

Ovo nije prvi put da su policijski službenici postupali u ovom objektu. Dakle, 15. siječnja 2021. godine policijski su službenici u objektu zatekli 50-godišnjeg konobara koji je posluživao piće i sedam gostiju,  a svi su zatečeni u prekršaju nenošenja zaštitnih maski. I tada je prijavljena 42-godišnja vlasnica Državnom inspektoratu zbog prekršaja iz čl. 46 stavak 1. točka 6. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.  Državni inspektorat je u odnosu na taj događaj podnio optužni prijedlog nadležnom sudu.

S obzirom na događaj od 15. siječnja i s obzirom na ponašanje 42-godišnjakinje, koja je 5. veljače 2021. godine izašla na ulicu i odbijala otvoriti ugostiteljski objekt, postojala je opravdana sumnja da se u njemu nalaze gosti, a što se naknado pokazalo točnim odnosno utvrđeno. Među osobama u ugostiteljskom objektu nalazio se i suprug 42-godišnje vlasnice koji je naknadno otvorio objekt.

Osvrnut ćemo se na navode koje je 42-godšnjakinja javno iznijela, a koje ne odgovaraju utvrđenim činjenicama.

Odmah nakon zaprimanja pritužbe 42-godišnjakinje, 10. veljače 2021. godine pokrenut je postupak inspiciranja postupanja policijskih službenika. Do sada je utvrđeno kako je, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela, 42-godišnjakinja uhićena na zakonit način, uz poštivanje metodologije i pravila policijskog postupanja. S obzirom na to da policijski službenik nakon uhićenja ne može uhićenu osobu ostaviti bez nadzora, nakon uhićenja 42-godišnjakinje, policijski je službenik s njom došao do ulaza u kuću kako bi uzela svoje stvari i obukla se. Ona je u pratnji policijskog službenika iz kuće uzela osobe stvari, ali se nije željela presvući i  u policijsku postaju odlazi u pidžami. Nakon što je zatražila liječničku pomoć, ista joj je odmah omogućena, a liječnik je konstatirao kako je sposobna dalje neometano sudjelovati u postupku. Policijski službenici prilikom postupanja nisu imali bilo kakva saznanja  o potrebi poduzimanja mjera za zbrinjavanje djece i drugih članova obitelji uhićene osobe o kojima se ista brine, niti im je ista ukazivala na tu činjenicu.

Obavještavamo Vas kako su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje sukladno zakonskim propisima. U konačnici, provedenim kriminalističkim istraživanjem nisu potvrđene sumnje da su ostvarena obilježja kaznenog djela, već je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvareni elementi prekršaja, a što je legitiman ishod provedenog kriminalističkog istraživanja. Navedeno je potvrđeno odlukom Državnog inspektorata koji je podnio optužni prijedlog i to ne samo za protupravna ponašanja utvrđena 5. veljače, već i za 15. siječnja 2021. godine. Dakle, u vremenskom razdoblju kraćem od 20 dana policijski su službenici u dva navrata utvrdili kako se u ugostiteljskom objektu krše epidemiološke mjere, Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te odredbe Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Konačno, navodi 42-godišnjakinje izneseni u pritužbi nisu zanemareni. Kao što smo naveli, postupak inspiciranja je pokrenuto odmah po zaprimanju pritužbe te će podnositeljici pritužbe u zakonskom roku (30 dana) biti dostavljen odgovor o utvrđenom činjeničnom stanju.”

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img