Od sutra se ukidaju maske u bečkom javnom prijevozu

0
Foto: Facebook
Grad Beč je zajedno sa stručnjacima odlučio ukinuti mjere od kraja veljače. Naime, krajem veljače, odnosno od 1. ožujka maske više neće biti obavezne u javnom prijevozu i ljekarnama. Padaju i obveze PCR testiranja za bolnice i gornja granica za broj posjetitelja.

Skupina stručnjaka sastala se sredinom veljače zajedno s gradonačelnikom Michaelom Ludwigom (SPÖ), gradskim vijećnikom za zdravstvo Peterom Hackerom (SPÖ) i zamjenikom gradonačelnika Christophom Wiederkehrom (NEOS).

Odgovorno je da se “posebni propisi u gradu Beču ne prošire odnosno produže”, rekao je Ludwig. To znači da obveza nošenja maski u javnom prijevozu i ljekarnama prestaje krajem veljače. Ukida se i obveza PCR testa za posjetitelje bolnica i domova za starije osobe, ukida se ograničenje posjetitelja od tri osobe dnevno, rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare nakon konzultacija. Međutim, još uvijek ostaje na snazi kontrola otpadnih voda za praćenje pandemije.

Važeća bečka uredba vrijedi do kraja veljače i stoga se neće produljiti. Savezna vlada najavila je ukidanje propisa o koronavirusu najkasnije do 30. lipnja, a obaveza nošenja maski u ranjivim područjima poput bolnica i staračkih domova prestaje 30. travnja – donosi KROATIV.at

anita m.