“Odlučni smo” – 7. divizija ruske vojske prijeti Putinu da će ponoviti Prigožinov “marš”

  0
  145

  Rusija se našla na rubu nove pobune zbog “čistki” u vojnom vrhu zemlje, sada se pobunila i vojska.

  Na webu se pojavio apel 7. desantno-jurišne divizije Oružanih snaga RF u vezi s glasinama o uhićenju zapovjednika Zračno-desantnih snaga, general-pukovnika Mihaila Teplinskog.

  Vojnici prijete da će podići novu pobunu ako život ili sloboda njihovog zapovjednika budu ugroženi. Snimka je dostupna na Telegram kanalu “Ukrajina 365”.

  Kampanja “wagnerovaca” protiv Moskve, odnosno bezuba reakcija Kremlja na to, pokrenula je nepovratne procese u Rusiji. Svi stručnjaci jednoglasno tvrde da je nova pobuna neizbježna. A, sudeći prema posljednjim izvješćima na nju nećemo dugo.

  Kremlj je itekako svjestan prijetnje te je započeo masovne čistke “nepouzdanih” članova najvišeg vojnog vodstva zemlje. To im se očekivano obilo o glavu. Generali Ruske Federacije već su se počeli aktivno buniti i čak prijetiti Kremlju.

  Indikativan je apel padobranaca 7. divizije. Otvoreno kažu da su spremni ponoviti Prigožinov “marš”.

  Vojnici 7. desantno-jurišne divizije sudjeluju u “SVO” u regiji Herson … od samog početka … Svi smo mi jedna velika obitelj, čije ime je Zračno-desantne snage. Zabrinuti smo zbog slučajeva smjene naših borbenih zapovjednika. Smijenjeni su zapovjednici 7. i 106. divizije – Kornev i Seliverstov – zapovjednici (…) koji nas ne bacaju u besmislene napade. Sve dok ovdje držimo frontu, Ministarstvo je u ratu s borbenim časnicima. A sada se priča da žele uhititi i našeg generala Teplinskog. Nema dima bez vatre! Mi, padobranci, upozoravamo da nećemo tolerirati takve postupke protiv generala Teplinskog! I u slučaju i najmanje prijetnje njegovom životu i slobodi, stat ćemo kao bedem u zaštitu njegove časti i dostojanstva. Vrlo smo odlučni! Sve do toga da ćemo se povući s položaja i krenuti u spašavanje našeg bate. Vi, oni koji sjedite u uredima nemojte činiti kobne pogreške!“- stoji u apelu vojske Ruske Federacije.

  Poznati ruski politolog Andrej Piontkovski komentirao je situaciju .

  Siguran je da iza ove audio snimke stoji sam osramoćeni general Teplinskiy, koji tako prijeti Kremlju novom pobunom.

  “Zapovjednik “SVO” (umjesto nestalog Surovikina), general Teplinski, pod pseudonimom “Padobranci” prijeti da će napustiti front i krenuti protiv onih koji “prijete životu i slobodi našeg voljenog generala Teplinskog”.

  To je sve što morate znati o ruskoj vojsci i svim njezinim “SVO” , napisao je stručnjak. U cjelini, očito, režim je u groznici.

  Prigožinova pobuna pokazala je ruskim vojnicima koji su bačeni u juriš da je mnogo lakše i sigurnije boriti se protiv Moskve nego protiv Ukrajine. I nema sumnje da će na kraju priliku iskoristiti.

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here