ON SE ŠPRDA S NAMA: “Sve sam pošteno zaradio danonoćnim radom, ZAJEDNO s narodom i svojim sjajnim timom pobijediti ču na izborima i osigurati im vladavinu prava i povijesno najveći standard”

  0
  162
  Foto: screenshot

  Ivica Todorić komentirao je napise u Jutarnjem listu o njegovom bogatstvu.

  “Određeni zaposlenici (jer to nisu novinari) Jutarnjeg lista, već 7 godina pišu monstruozne, naručene lažne članke o Ivici Todoriću i Agrokoru. Te izmišljotine, te laži i klevete su dosad potpuno demantirali brojni sudovi, ne samo u Hrvatskoj već i u drugim državama, a i većina građana danas zna istinu.

  Jutarnji svjesni su da rejting Ivice Todoriće dramatično raste i ugrožava njihove sponzore, pa ponovno recikliraju klevetničke članke iz svoje arhive, naručene od Plenkovićeve mašinerije laži. Ti tekstovi obično su usmjereni na neko imaginarno Todorićevo bogatstvo.

  Poštovana hrvatska javnosti, koliko god to teško nekome bilo shvatiti – Ivica Todorić, nakon 40 godina danonoćnog rada, a za vrijeme kojeg je bio vlasnik najveće kompanije u ovom djelu Europe – danas posjeduje (sudski utvrđeno) vlasništvo u vrijednosti od oko 5 milijuna EUR-a, kolika je procijenjena vrijednost njegovog dijela kuće u kojoj živi.

  Ja ne mislim da je to mali novac, ali 5 milijuna EUR-a je grupa Borg izvlačila iz Agrokora svakog tjedna, a danas to radi i glavni sponzor spomenutog lista Vujnovac, o čemu postoje dokazi.

  Ne želim biti nekorektan prema kolegama, no Ivica Todorić danas posjeduje zanemarivo manju vrijednost imovine naspram bogatstvu u novcu, nekretninama i pokretninama stotina drugih poslovnih ljudi u Hrvatskoj.

  Naime, sav moj kapital bio je uložen u glavnu regionalnu kompaniju Agrokor grupu. Mogao sam kroz godine stvoriti novaca koliko sam htio i prebaciti ga na svoje privatne račune, no nikada to nisam učinio – sve sam ulagao u razvoj i budućnost Agrokora i Hrvatske. Uvijek su mi Agrokor i Hrvatska bili na prvom mjestu i nikakvim konstrukcijama to ne možete pobiti jer za sve moje poslove i transakcije postoji valjana dokumentacija koja vas u potpunosti demantira. Upamtite, ma koliko se trudili prikazati suprotno – nikada niti jedne kune – sve u budućnost Agrokora i Hrvatske. I to su danas neosporne činjenice.

  Pišu se ovih dana i klevetničke konstrukcije da Todorić želi državu uz pomoć nekoga stranog fonda otjerati u bankrot, što je naravno notorna laž. Kakav strani fond? Podnesena je legitimna i sada pravno priznata tužba za naknadu štete kod međunarodnog arbitražnog suda u Washingtonu. Republiku Hrvatsku su u probleme i pred bankrot doveli Andrej Plenković i njegova grupa BORG koji su grubo zloupotrijebili položaj i ovlasti i opljačkali privatnu imovinu u Agrokoru.

  Ta pljačka je bila pomno organizirana, za nju je napravljen detaljan plan-hodogram, pokrenuta je ekstenzivna medijska kampanja lažnih informacija protiv kompanije i mene osobno, a ja sam ucijenjen da privatno, bez naknade predam svoje vlasništvo Rusima. Za potrebe tog plana, a nakon što sam ODBIO POTPISATI i privatno im predati kompaniju, napisan je kriminalan zakon Lex-Agrokor, za izglasavanje kojeg je Plenković na temelju laži izmanipulirao Vladu RH i Sabor RH kako bi za taj kriminalni akt glasali. Na kraju je kompaniju Agrokor, nezakonitom nagodbom, ipak predao Rusima.

  Poručujem spomenutim novinama da je lažima, klevetama i manipulacijama došao kraj! Mene danas podržava većina građana Hrvatske jer znaju kakav je zločin učinjen, a ja im obećajem da ću ZAJEDNO s njima i svojim sjajnim timom pobijediti i osigurati im vladavinu prava i povijesno najveći standard”, ističe Ivica Todorić.