Ono što je jasno svakom albanskom seljaku nije jasno srpskoj eliti

  0
  Foto: Instagram

  U Vučićevim medijima u Srbiji primjetna je promjena narativa o odnosima Srbije prema Rusiji. Učestali su gosti na TV Pink i Happy koji  govore o prednostima Europske Unije i Zapada, što je doskora bio izuzetak.

  Sugeriraju da je Srbiji mjesto na Zapadu, da im Rusija kroz povijest nije donijela ništa dobro, da su zapadne zemlje napravile SAO Krajinu u Hrvatskoj i Republiku Srpsku u BiH koja je stvorena  u Daytonu, a kad su se uzdali u Rusiju postajali su sve manji i propadali na svim područjima.

  “Izbor je jasan, ne trebamo padati u lažne dileme. Samo u partnerstvu sa SAD-om nama su cvjetale tikve”, kaže dr. Darko Trifunović s Instituta za nacionalnu i međunarodnu sigurnost.

  “Kad je to partnerstvo 80-ih godina prošlog stoljeća uništeno od onih koji su zaposjeli Srbiju, a svi su umirali po moskovskim distriktima, jasno je u kom smjeru su vodili Srbiju i srpski narod…

  Da je Ivan Stambolić ostalo živ, da ga ti krugovi nisu onako okrutno ubili, Srbija bi danas bila u Europskoj uniji, ostala bi u zajednici s Crnom Gorom, a Kosovo bi bilo u sastavu Srbije jer je on imao dobre veze i a Albancima i s Amerikancima i takvu je politiku vodio”, kaže Trifunović

  “Mi smo Zapad, kao što smo uvijek i bili”, kaže Milomir Marić i uspoređuje Srbiju sa susjednim zemljama koje su ušle u EU.

  “Evo Hrvatska je za štetu od korone dobila 20 milijardi, a mi 200 milijuna. To je razlika kao nebo i zemlja. Ono što je jasno svakom albanskom seljaku s Prokletija ili hodži iz tamnog vilajeta u BiH, da su budućnost svijeta Zapad i NATO, s to već 30 godina nije jasno srpskoj eliti.

  Sve što je dobro u Srbiji napravljeno je sa Zapada. I moderna Srbija i sve što danas imamo. U pomoć Zapada Srbija je bila sve veća, a ne sve manja”. kaže Marić.

  Na kraju posprdno dodaje: “Mi smo slobodarska i demokratska zemlja. Europa nam prigovara da nema slobode medija, a gdje se to u Europi može dogoditi da u glavnom mediju na naslovnom stranici izađe da je ‘Ukrajina napala Rusiju’.

  Mi ujutro, kad smo trijezne glave, napadamo Ruse i Putina, a popodne ga kujemo u sveca. Pa gdje još u Europi postoji takva sloboda”, kazao je smijući se Marić – donosi Maxportal

  Ivica R.