Općina Dugopolje organizirala besplatno ljetovanje za 45 malenih Vukovaraca

0

Vrlo lijepom gestom Općina Dugopolje obradovala je malene Vukovarce. U suradnji sa Crvenim križem, Općina Dugopolje organizirala je besplatno ljetovanje za 45 djece iz grada heroja – grada Vukovara.

Iako je putovanje iz Slavonije do Dalmacije relativno dugo, pogotovo za djecu, na njihovim licima umjesto eventualnog umora, mogla se iščitati samo radost i veselje zbog dolaska u južne krajeve lijepe naše.

Kako se, naravno, općina Dugopolje ne nalazi uz more, da bi maleni Vukovarci mogli u potpunosti uživati u morskim radostima bili su smješteni u kampu na otoku Čiovu. Sretno stigavši u Okrug Donji protekle subote, odmah su pohitali na more. Djeca su na Čiovu boravila sve do danas kada su krenuli natrag na put za Vukovar.

Načelnik općine Dugopolje, Perica Bosančić nam je rekao:

– Općina Dugopolje posebno je ponosna na svoje prijateljstvo sa gradom herojem Vukovarom. Nakon što smo u proteklom razdoblju opremili dvije informatičke učionice i sufinancirali izgradnju spomen doma na Trpinjskoj cesti, na ovaj način nastavljamo razvijati dobre odnose i suradnju sa Vukovarom. Iznimno nam je drago da smo organizacijom ljetovanja usrećili vukovarsku djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola i omogućili im uživanje u ljetnim radostima. Naravno, i u budućnosti ćemo nastaviti raditi na osnaživanju prijateljskih odnosa između Vukovara i općine Dugopolje, te se nadamo ostvarenju još bogatije suradnje, pogotovo na području kulture i sporta. – zaključio je Bosančić.

Ova aktivnost nastavak je uspješne suradnje ovih dvaju prijateljskih mjesta. Potvrda toga je i Sporazum o suradnji koji je potpisan u rujnu 2014. godine. Do sada, osim što je darovala informatičku opremu za informatičke učionice dviju osnovnih škola Siniše Glavaševića i Blage Zadre te sufinancirala i Spomen dom na Trpinjskoj cesti, Općina Dugopolje sudjelovala je i u raznim akcijama pomoći.

Ne sumnjamo kako će suradnja ovih, geografski udaljenih ali uvijek bliskih, mjesta na sličan način nastaviti se i u budućnosti.

Malenim Vukovarcima želimo sretan povratak kući u zagrljaje svojih najbližih kojima zasigurno imaju puno lijepih doživljaja za ispričati.