OPET SE JAVIO: „Ako su pakosti ustaša stavovi Europske unije,… onda je Europska unija savez zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom“

  0
  Foto: Snimka zaslona/YouTube

  Komentirajući izvještaj vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta, prema kojem bi pristupni pregovori EU sa Srbijom bili uvjetovani uvođenjem sankcija Rusiji, srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da ako je ucjena europska vrijednost, onda je autor izvještaja Tonino Picula pravi predstavnik takve Europske unije.

  „Ako su pakosti ustaša stavovi Europske unije, onda je Milov plaćenik Tonino Picula pravo lice Europske unije. Ako Europska unija ucjenama hoće natjerati Srbiju da uvede sankcije Rusiji, onda je Europska unija savez zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom“, rekao je Vulin, a priopćio MUP.

  Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta (AFET) usvojio je izvještaj u kojem se traži da se pristupni pregovori sa Srbijom uvjetuju usklađivanjem zemlje sa sankcijama Europske unije (EU) protiv Rusije.

  Ističući da bi Europska unija trebala davati prioritet usklađivanju zemalja pristupnica sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU, pristupni pregovori sa Srbijom trebali bi napredovati samo ako se zemlja uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije i ostvari značajan napredak u reformama vezanim za EU, navodi se u tekstu.

  Anita M.