Foto: NK Osijek/Facebook

U Klubu navijača Bijelo-plavi kažu kako bi podržali i drastične mjere poput otkazivanja domaćinstva Hrvatskoj na Pampasu

Ne stišavaju se reakcije nakon jučerašnje utakmice između Osijeka i Dinama i današnje konferencije za medije Brune Marića. Priopćenjem su se oglasili i iz Kluba navijača Bijelo-plavi.

“Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u zaštitu našeg Kluba! Politika KNBP nikada nije bila miješanje i utjecanje na sportsku politiku Kluba, ali jest reagiranje kada se Klubu nanosi nedvojbena šteta što smatramo da je ovdje slučaj. Kap koja je prelila čašu je pressica predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića, a na kojoj je komentirajući drugi kazneni udarac za GNK Dinamo izjavio, citiramo, “domaći ga je udario po listu i butini”, iako niti jedna dostupna snimka to ne otkriva. Kako se VAR aktivira u slučaju nedvojbene pogreške terenskog suca, PRETPOSTAVKA udarca sigurno ne spada u domenu NEDVOJBENOG. Shodno tome, izražavamo punu podršku klupskom priopćenju upućenom HNS-u i spremni smo kao Klub navijača koji broji više od 700 članova podržati i drastičnije metode iskazivanja nezadovoljstva”, kažu u KNBP.

U anketi provedenoj među njihovim članovima na komunikacijskom kanalu, njih 86% izjasnilo se da bi podržalo odluku Kluba da otkaže domaćinstvo hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u utakmici protiv Turske, 12. listopada.

“Hrvatska nogometna reprezentacija oduvijek ima i imat će podršku ogromne većine Osječana i Slavonaca, pa tako i članova KNBP, ali strukturama koje se prema našem Klubu već godinama ponašaju maćehinski jednom i za sva vremena valja reći DOSTA! Pa ako treba, i na ovakav način…”, zaključuju oni rezolutno.