KAJKIĆU OTKAZ, a policajac koji se javio u Vojsku Srbije vraćen u službu. KOALICIJA HDZ-SDSS NA DJELU

  0
  281
  Foto: Screenshot Projekt Valebit

  U studenom prošle godine mladi vukovarski policajac Milan Čujo prešutio je da je pozvan u Vojsku Srbije, a sada je vraćen na posao iako se odazvao mobilizacijskom pozivu.

  Policajac ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i srpsko, te je upisan u vojarnu u Sremskoj Mitrovici. Iako je bio zaposlen kao policajac u MUP-u Republike Hrvatske kada je primio poziv iz Srbije, odlučio se prijaviti u srpsku vojsku.

  Kajkić ga prijavio

  Nakon povratka u Hrvatsku, protiv njega je podnesena prijava kada se saznalo o njegovom služenju. Osoba koja ga je prijavila je Nikola Kajkić, bivši predsjednik Nacionalnog sindikata policije u MUP-u RH, a sada vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, koji je nedavno dobio otkaz.

  Udaljen pa vraćen

  U studenom su iz vukovarske policiije kazali kako je policajac “time teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”.

  Također, iz policije su naveli kako je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. studenog prošle godine.

  No, sada je Čujo vraćen u MUP, na što je reagirao i Kajkić koji ga je prethodno i prijavio.

  ‘Meni spakirali otkaz’

  Nikola Kajkić je kazao: “Meni su ‘spakirali’ otkaz za nešto što nisam učinio, a riječ je o običnoj službenoj zabilješci. S druge strane, Čujo je za odaziv mobilizacijskom pozivu i pristupanje srpskoj vojsci samo blaže novčano kažnjen”.

  Treba napomenuti da je Kajkić ranije u medijima izjavio da Srbija regrutira nove vojnike iz hrvatske policije zbog situacije na Kosovu, posebno onih koji posjeduju dvojno državljanstvo. Potvrdio je svoje tvrdnje navodeći petnaest drugih sličnih slučajeva kao primjere.

  >>> Mladi hrvatski policajac prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije, dobio je otkaz, oglasio se MUP: Jedini je takav

  ‘Vučić preko Pupovca u koaliciji s HDZ-om i Plenkovićem’

  “Koalicija HDZ i SDSS na djelu…”, započeo je Kajkić.

  “Policajac Milan Čujo koji je u prosincu 2022 mobiliziran u srpsku vojsku (za potrebe rata na Kosovu), a koji slučaj sam otkrio početkom siječnja 2022 godine, u kolovozu 2023 je dobio svoj, the end!”, napisao je.

  “Naime, zahvaljujući pritisku i utjecaju HDZ i SDSS, točnije Dragane Jeckov na Davora Božinovića, tzv ‘disciplinski sud MUP a, u Osijeku’ donio je smiješnu odluku i blagu kaznu za ovaj krimen! a ona je Milanu Čuji pravomoćno izrečena u iznosu od 3 mjeseca po 10 posto njegove neto plaće! I vraćen je na posao!”, stoji u Kajkićevoj objavi.

  “Motaj kablove, gasi svjetla… pa zar vas nije sramota? (sorry pa Vama je riječ sramota strana)!”

  “Ovo je dokaz da su Aleksandar Vučić i SNS preko Milorada Pupovca u koaliciji s HDZ-om i Andrejom Plenkovićem!”, napisao je.