Priopćenjem se oglasio Inicijativnog odbor Domoljuba Hrvatske Domovine, o pokretanju inicijative okupljanja HRVATSKE NACIONALNO-DOMOLJUBNE ZAJEDNICE i osnivanja političke stranke, NEZAVISNI DOMOLJUBI HRVATSKE!

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vođeni zajedničkim ciljem i idejom sukreiranja buduće hrvatske politike, lišeni hipoteke prošlosti i utjecaja raznih interesnih skupina, svjesni dosadašnjih hrvatskih vodstva koji su radili isključivo na bogaćenju pojedinaca, a na štetu Hrvatske i njenih građana, spontano i iskreno krenulo je okupljanje hrvatskih domoljuba radi stvaranja
nove političke snage koja ne pripada pojedincu ili interesnim lobijima, već samo i isključivo svakom hrvatskom domoljubu, koja će raditi u interesu svakog pojedinca neovisno o nacionalnosti, imovinskom stanju, vjeri ili bilo kojem drugom osobnom obilježju i pravu.
Djelovanjem na domoljubnom hrvatskom spektru, od nastajanja hrvatske države stvorile su se načelno domoljubne hrvatske stranke isključivo radi osobnog probitka i trgovanja političkim utjecajem s naglaskom na demoraliziranju nacionalne hrvatske svijesti i uništavanju svake nade u pravednost i postojanost demokratskih procesa.
Cilj Inicijative za osnivanje stranke Nezavisni domoljubi Hrvatske povezivanje je i okupljanje svih hrvatskih domoljuba u domovini, BiH i iseljeništvu kojima je hrvatska domovina u srcu, a žele sudjelovati, graditi, investirati, promovirati i doprinositi rastu i razvoju domovine.
Inicijativni Odbor, će se zdušno zalagati i da okupljanje i „buđenje“ Hrvata odradimo skupa sa svima hrvatskim domoljubima diljem svijeta!

Suprotno svim dosadašnjim strankama na hrvatskoj političkoj sceni, koji prvo postavljaju vođe i definiraju vlastite interesne ciljeve, ovaj Inicijativni Odbor, će najprije povezat članstvo u jednu cjelinu sa već naznačenim smjernicama društveno-političkog i gospodarskog djelovanja!
Kad postignemo zadane točke okupljanja, minimum sto osnivača stranke, čestitih i poštenih ljudi, među nama samima ćemo na demokratskim osnovama, biranjem, izabrati članove upravnog tijela i predsjednika stranke.

Izabrani lider će imati kredibilitet zastupanja i voditi našu političku stranku sukladno statutu, skupa sa upravnim tijelima stranke!

Napominjemo, da nam je namjera kroz okupljanje svehrvatskog nacionalnog-domoljubnog korpusa u osnivače stranke uključiti naše iseljenike, Hrvate, Europske unije, Kanade, Amerike, Novog Zelanda, Australije…itd.,
Naši iseljenici su nam potrebni da na ravnopravnim osnovama sukreiramo politiku stranke u domovini i svijetu, da svi skupa ojačamo političke smjernice domovine put iseljeničkih zajednica!
Inicijativni Odbor će ustrajati na tome da hrvatskoj naciji ponudimo nešto novo, nešto za čime svaki iskreni rodoljub i domoljub teži, OSNIVANJE STRANKE, KOJU OSNIVA HRVATSKA DOMOLJUBNA ZAJEDNICA!

Predloženi naziv stranke, NEZAVISNI DOMOLJUBI HRVATSKE!
Skraćeni naziv stranke, ND!

Riječ „Nezavisni“ u imenu buduće stranke predstavlja nezavisnost stranke i njenih članova o bilo kakvom negativnom interesno – političkom utjecaju.
Riječi „domoljubi Hrvatske“ u imenu buduće stranke predstavljaju svakog budućeg člana, državljanina Republike Hrvatske i iseljeništva, željnog da svojim radom pridonosi rastu i razvoju domovine.

Dobro su došli svi građa i Republike Hrvatske bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost koji imaju za cilj razvijati prava nepovredivosti i neotuđivosti ljudske osobe, slobodu, demokraciju i vladavinu prava, osiguravajući kontinuitet pravne stečevine, s osobitim ponosom na svoj nacionalni identitet, vjeru, kulturu, jezik i povijest.

Pri izradi stranačke organizacije provodit će se svojevrsna lustracija!
Osnivači stranke i upravnih tijela stranke ne smiju biti osobe koje su bile u
obavještajnoj zajednici ove ili bivše države!
Ne smiju biti osobe koje su u bivšoj državi bile članovi saveza komunista!
Ne smiju biti osobe koje su u ovoj državi političkim djelovanjem ili privatno radile na štetu interesa domovine!

Svi zainteresirani koji žele participirati u osnivanju nove političke snage mogu komunicirati s Inicijativnim odborom putem emaila ili na telefonske kontakte članova inicijativnog odbora.

E-mail:nezavisni.domoljubi.hrvatske@gmail.com

Inicijativni Odbor:
Dušan Petričević mob:098/170 2815
Ivan Radić mob:091/797 1482