Osnovnoškolci održali Božićni koncert

Dugopoljski osnovnoškolci održali Božićni koncert

0

Jučer je u punoj dvorani Doma kulture održana Božićna priredba koju se pripremili osnovnoškolci iz Dugopolja.

Okupilo se mnoštvo publike, a među njima ponajviše djece. Gosti su mogli čuti jedne od najljepših Božićnih skladbi koje znaju i mali i veliki. Predblagdansko vrijeme je potaknulo OŠ Dugopolje da zajedno sa učiteljima, koji su vodili svoje grupe te učenicima, mještanima Dugopolja i njihovim gostima poklone ovu lijepu priredbu.

Program je otvorio školski zbor koji je pjevao himnu Lijepa naša, a nakon njih ravnatelj prof. Željko Šparmajer je pozdravio sve nazočne i zaželio im dobrodošlicu.

Publika je u skoro sat vremena programa uživala u pjesmama i igrokazima koje su izvodili učenici svih dobnih skupina.

Na pozornicu su redom izlazili: jedan od najmlađih Ivan Balić iz 1. a, koji je pod vodstvom Mare Balić i Silvije Soldo otpjevao pjesmu na engleskom jeziku, zatim Tara Dea Radošević sa pjesmom “Božićna noć” a koju je vodila Nives Španović, a nju su slijedile Ana Bosančić i Ivana Baričević koje su uz pratnju Andree Rajić otpjevale poznatu Oliverovu pjesmu „Vjeruj u ljubav“. Nakon njih na scenu su se popeli skoro cijeli razredi. Nastupili su učenici 2.a i 2.b koje su vodile Katija Nikolić i Sanja Božić-Kudrić, a odmah iza njih pjesmu su otpjevali učenici 1.b razreda pod vodstvom Vesne Marjanović. Igrokaz „Čudesna noć“ izveli su učenici 7.a i 7.b, a vodio ih je vjeroučitelj Hrvoje Rogulj. Posljednji su na pozornicu izašli petaši iz 5.a i 5.b razreda, pod vodstvom Ivane Lozić, a izveli su igrokaz „Svjetlo nade“.

Na samom kraju školski zbor je svojom trećom izvedbom dana, ovaj puta pjesmom „Radujte se narodi“, zatvorio program.

Sigurni smo da je Božićna priredba, koju su nam pružila djeca iz osnovne škole, bila po guštu svih posjetitelja. Dječji smijeh i zadovoljno komentiranje roditelja svakako je znak da su u potpunosti uživali.