13 C
Split

Ostavljate kruh vani u vrećici? Ne biste trebali, evo zašto

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Većina ljudi kruh voli kad je svjež, a navikli smo da ga doma uvijek imamo. Evo kako ga zapravo trebamo čuvati da se ne osuši nakon što smo odrezali prvu šnitu.

Neki kruh ostavljaju na pultu ili u kuhinjskom ormaru, ali to nije najbolji način. Umjesto toga, trebali bi pohraniti kruh u zamrzivač.

Kuhinjski pult ili šank je vjerojatno jedno od najpopularnijih mjesta za držanje kruha, u plastičnoj ili papirnatoj vrećici. Na taj način uvijek imate pristup kruhu i pravljenje sendvič postaje najjednostavnija stvar na svijetu.

No,mnogi se kruh odluče staviti u zamrzivač odmah nakon kupnje i znaju da će na taj način svaki put imati svježi komadić.

Naravno, najprije ga morate odmrznuti, ali nakon toga možete napraviti sendvič vrhunske kvalitete. Da, bolje je staviti kruh u zamrzivač nego ga odložiti na pultu.

Najvažniji razlog zašto ne biste trebali kruh ostavljati na kuhinjskom pultu ili u ormariću je taj što će brzo postati pljesniv. Sobna temperatura je idealna temperatura za rast i razvoj plijesni, pa ako na pultu ostavite vrećicu s kruhom, plijesan će se početi razvijati gotovo odmah, a za par dana ćete moći i prostim okom vidjeti kako se pojavljuju pljesnive mrlje.

Ako ste pak odlučili pojesti kruh unatoč (malo) plijesni, riskirate ozbiljnu alergijsku reakciju. Zato ga je pametnije staviti u zamrzivač i jednostavno izvaditi cijeli ili komad kad trebate, preporučuju na portalu Tips and tricks, a prenosi 24sata.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img