Foto: Pixabay

Većina ljudi kruh voli kad je svjež, a navikli smo da ga doma uvijek imamo. Evo kako ga zapravo trebamo čuvati da se ne osuši nakon što smo odrezali prvu šnitu.

Neki kruh ostavljaju na pultu ili u kuhinjskom ormaru, ali to nije najbolji način. Umjesto toga, trebali bi pohraniti kruh u zamrzivač.

Kuhinjski pult ili šank je vjerojatno jedno od najpopularnijih mjesta za držanje kruha, u plastičnoj ili papirnatoj vrećici. Na taj način uvijek imate pristup kruhu i pravljenje sendvič postaje najjednostavnija stvar na svijetu.

No,mnogi se kruh odluče staviti u zamrzivač odmah nakon kupnje i znaju da će na taj način svaki put imati svježi komadić.

Naravno, najprije ga morate odmrznuti, ali nakon toga možete napraviti sendvič vrhunske kvalitete. Da, bolje je staviti kruh u zamrzivač nego ga odložiti na pultu.

Najvažniji razlog zašto ne biste trebali kruh ostavljati na kuhinjskom pultu ili u ormariću je taj što će brzo postati pljesniv. Sobna temperatura je idealna temperatura za rast i razvoj plijesni, pa ako na pultu ostavite vrećicu s kruhom, plijesan će se početi razvijati gotovo odmah, a za par dana ćete moći i prostim okom vidjeti kako se pojavljuju pljesnive mrlje.

Ako ste pak odlučili pojesti kruh unatoč (malo) plijesni, riskirate ozbiljnu alergijsku reakciju. Zato ga je pametnije staviti u zamrzivač i jednostavno izvaditi cijeli ili komad kad trebate, preporučuju na portalu Tips and tricks, a prenosi 24sata.